Evenimente

„TEATRU IN TVR”- stagiunea patru, saptamana opt

Iata spectacolele programate in intervalul 10 – 13 septembrie, de la ora 20.30

Joi, 10 septembrie, Teatrul Bulandra aduce in gradina TVR spectacolul „Treapta a noua” , de Tom Ziegler, in regia Ancai Maria Colteanu.

Din distributia caruia fac parte actritele Manuela Ciucur, Catinca Maria Nistor, Oana Stefanescu si Adela Bengescu, si ne aduc o poveste emotionanta despre acceptare si disperare, despre regasire si despre iubire.
„O iubesc pe Joanna McNeil! E o femeie fragila, emotionala, foarte sincera si definitiv dependenta de… Iubire! Din prea multa iubire s-a pierdut si a gresit, poate, dar tot iubirea e cea care a ridicat-o din nou si i-a dat putere sa lupte! Veniti la TEATRU IN TVR sa o cunoasteti pe Joanna si mica ei familie, sa radeti si sa va emotionati alaturi de ea! Patru eroine – patru ipostaze ale iubirii. Patru eroine care descopera in ele forta sa mearga mai departe, cu speranta. „Treapta a noua” e o cronica de familie, scrisa cu tandrete, autoironie si mult umor.

O comedie… vorba lui Cehov!”- ne declara actrita Manuela Ciucur.

Vineri, 11 septembrie, la TVR vine Teatrul „Nottara cu spectacolul „Despre olteni, cu dragoste” dupa Marin Sorescu. Cu actorii Ion Haiduc si Ada Navrot in rolurile principale, spectacolul in regia lui Constantin Fugasin este o comedie cu mult farmec dupa romanul La Lilieci, de Marin Sorescu. „Va invitam la o comedie, o piesa de teatru cu personaje naive sau sirete, istete sau tampe, grosolane sau tandre, frumoase sau grotesti, degajand un haz sanatos pe fondul unei candori fara egal. Fiind unul mai destept decat altul, fiecare rade de celalalt si de toti. Glumesc si pe seama propriei persoane, dar prefera prietenii, dusmanii, vecinii, orasenii, ma rog, pe oricine le trece pe drum si prin cap.

Si cum spectatorii sunt la doi pasi, ei profita si de aceasta ocazie. Dar nu garantam ca, tocmai atunci cand spectatorii vor sa se amuze mai tare, n-or sa se trezeasca in coltul ochiului cu o lacrima, amintindu-si de parintii, bunicii sau strabunicii lor, in timp ce taranii-eroi au incremenit definitiv intr-o poza pentru eternitate.” – Constantin Fugasin.
Despre olteni, cu dragoste este un spectacol care are darul de a aduce relaxare, de a face spectatorul sa fuga dintr-o lume haotica intr-una asezata si sa isi aduca aminte de parinti, bunici, de copilarie.

Sambata, 12 septembrie, spectatorii sunt invitati la o noua comedie: spectacolul „Sarmale cu dragoste” sustinut de Trupa Lui’s Art, textul si regia fiind semnate de Ivona Boitan. Cu Victoria Dicu si Nicodim Ungureanu in rolurile principale, „Sarmale cu dragoste” este o comedie spumoasa, romantica, un amestec de iubire, tandrete, si… picanterie. Un spectacol cu un el si o ea, trecuti de prima tinerete, cei doi ajung sa se cunoasca in sala de asteptare a unui cardiolog. Pe langa boala de inima, ii uneste pasiunea pentru fumat, cafea, dar mai ales, pentru sarmale. Si cum bine spun romanii ca: „iubirea trece prin stomac”, spectacolul de fata arata cam cum se intampla acest lucru in viata…

Incheiem ce-a de-a opta saptamana de Teatru in TVR duminica, 13 septembrie, cu spectacolul de comedie oferit de Fundatia „Elvira Godeanu”: Amanta, o adaptare de Armand Calota, dupa „Incurca lume” de A.D. Hertz. Actori de succes de la Teatrul National Bucuresti aduc o comedie savuroasa despre o minciuna care devine realitate si genereaza o insiruire de situatii incredibile. Din distributie fac parte: Armand Calota, Ovidiu Cuncea, Iuliana Moise, Eugenia Serban, Gavril Patru.

Stagiunea 2020 „Teatru in TVR” – cel mai important proiect al Televiziunii Romane din acest an, este sustinut de Fundatia Fildas Art, prin programul Catena pentru Arta si GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin marcile Hygienium si Grande Natura.
Multumiri S.C. Stage&Ledtech SRL si BEST ADVERTISING & CONSULT SRL!
***
Toate informatiile referitoare la programarea spectacolelor, ora de incepere a acestora, regulile de distantare sociala si protectie impotriva infectarii cu COVID 19 pot fi gasite pe site-ul TVR si pe pagina de facebook a Casei de Productie.

Biletele de intrare se pot procura de la teatrele partenere, iar accesul publicului se face prin intrarea din strada Constantin Blaremberg, poarta destinata exclusiv spectatorilor. Pentru o imagine si mai clara, accesati ghidul de acces.

Va asteptam la Teatru in TVR!