Teatru si Film

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu participa la Festivalul National de Teatru cu spectacolele „Mama” si „Trei surori”

Doua spectacole ale Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu, „Mama” si „Trei surori”, fac parte din programul celei de-a 32-a editii a Festivalului National de Teatru, care se va desfasura intre 5 si 13 noiembrie in Bucuresti.
„Mama”, de Marta Barceló, regia Mariana Camarasan, este programat in 11 noiembrie, ora 20.30, si in 12 noiembrie, ora 17.00, la Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, Sala Atelier. Scenografia productiei TNRS este semnata de Dragos Buhagiar, traducerea Luminita Voina-Raut, iar in distributie sunt doua dintre cele mai apreciate actrite ale Nationalului sibian, Diana Vacaru-Lazar si Cendana Trifan.
„Mama” are o poveste unica si s-a nascut la prima lectura, este un spectacol de vazut cu ochii inchisi si cu inima deschisa si ale carui imagini le veti regasi in interiorul dvs.
„Trei surori”, de A.P. Cehov, regia Andrei si Andreea Grosu, poate fi urmarit in cadrul FNT in 13 noiembrie, ora 19.00, la Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, Sala Studio. Traducerea si scenografia sunt realizate de Vladimir Turturica, muzica este semnata de Mihai Dobre, iar distributia spectacolului este una de exceptie: Raluca Iani, Ofelia Popii, Gabriela Pirliteanu, Ciprian Scurtea, Adrian Neacsu, Marius Turdeanu, Iustinian Turcu, Andrei Gilcescu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Cendana Trifan, Diana Vacaru-Lazar, Mariana Mihu-Plier, Mihai Coman, Viorel Rata.
In „Trei surori” se asteapta iubirea, se asteapta viata, se asteapta inceputul pana cand vine sfarsitul. Oamenii care cauta iubirea cu atata neliniste si care sunt speriati de gandul ca ar putea sa nu fie vazuti si iubiti sunt punctul central in acest spectacol. Toti vor un singur lucru, sa scape din viata in care sunt captivi, sa fuga, sa urle, sa darame bariere invizibile, sa respire aerul pe care l-au simtit cand au indraznit sa viseze. Sa fie liberi. Pentru iubire.
In programul acestei editii a FNT se afla si spectacolul „Puzzle”, regia Ianos Petrascu, al studentilor din cadrul Departamentului de Arta Teatrala, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Litere si Arte. Acesta poate fi urmarit in 9 noiembrie, ora 17.00.
Programul complet al editiei si detalii despre bilete sunt disponibile pe site-ul evenimentului: fnt.ro.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/11/Mama-Gligor-Nicolae11.jpg