Teatru si Film

„Teatrul nu se poate face singur, e o arta, dar cu un specific”

„Teatrul nu se poate face singur, e o arta, dar cu un specific”

Spune actorul Serban Pavlu, invitatul Irinei Pacurariu in editia „Reteaua de Idoli” de luni, 16 mai, de la ora 21:00.

Telespectatorii TVR 2 vor cunoaste si dincolo de scena un apreciat si indragit actor de film, teatru, televiziune si voce. Invitatul Irinei Pacurariu la „Reteaua de Idoli” de luni, 16 mai, de la ora 21:00, se numara printre reprezentantii noului val cinematografic romanesc. A fost pentru mult timp voice-over TVR 2, iar pana la 45 de ani, Serban Pavlu a jucat in peste 30 de filme si seriale. In 2013 a primit Premiul Gopo, pentru cel mai bun actor.

„Spectacolul de teatru e un schimb… un schimb de cuvinte, un schimb de energii. Sala aceea plina de oameni e vie, ei sunt acolo si spectacolul se construieste de la un minut la altul din schimbul acesta. Teatrul e ca sportul pana la urma… De ce sa faci sport? Pentru ca e sanatos. Si chestia asta cu teatrul s-a dovedit ca te face sa lucrezi in echipa. Sa stii ca depinzi de cel din fata ta, asta se intampla de cele mai multe ori. Teatrul nu se poate face singur, e o arta, dar cu un specific. Nu poti sa faci teatru la tine acasa. Nu merge. Iti trebuie parteneri si spectatori”, adauga actorul.

Serban Pavlu terminat UNATC ”I. L. Caragiale” in 1997, sectia actorie, la clasa profesorului Alexandru Repan. Un an mai tarziu, a primit un rol in lungmetrajul lui Lucian Pintilie, „Terminus paradis”. Primul sau rol important a fost insa cel din productia „Toata lumea din familia noastra“, in regia lui Radu Jude. Acesta a fost, de altfel, si rolul pentru care a primit Premiul Gopo, pentru cel mai bun actor in rol principal.

„- E adevarat ca ai fost vazut in public cu lacrimi in ochi la spectacolul de Craciun in care jucau copiii tai?

– Probabil ca am fost… aveam lacrimi in ochi. Au 10 si 7 ani, n-ai cum sa nu plangi cand ii vezi… ”, spune cu emotie actorul despre copii sai, Natalia si Nicolae.

Dincolo de rolurile pe care le-a interpretat in teatru si film, Serban Pavlu este indragit si de cei mici. In 2008 a fost desemnat sa fie vocea lui Po, in animatia ”Kung Fu Panda”, dar si vocea lui Zuba, in ”Madagascar: Escape 2 Africa”. Au mai urmat animatiile „Printesa si broscoiul”, ”Epoca de gheata 4: Continente in deriva”, ”Clopotica si secretul aripilor” si ”Strumpfii 2”.

Nu ratati „Reteaua de Idoli” luni, 16 mai, de la ora 21:00, la TVR 2 o intalnire cu unul dintre cei mai apreciati actori ai noului val: Serban Pavlu. Editia poate fi revazuta vineri, 20 mai, de la ora 22:00.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/05/RDI_Serban-Pavlu3.jpg