Teatru si Film

Teatrul Stela Popescu un spectacol-lectura la Noaptea Muzeelor, pe 14 mai, ora 18.30

Teatrul Stela Popescu se alatura campaniei UNITER  Artisti romani pentru artisti ucraineni cu un spectacol-lectura a carui avanpremiera va avea loc la Noaptea Muzeelor

Teatrul Stela Popescu se alatura campaniei umanitare Artisti romani pentru artisti ucraineni, la care UNITER este partener, printr-un spectacol lectura compus din texte ale unor autori ucraineni, ce va avea loc in luna iunie. In avanpremiera acestui eveniment, sambata, 14 mai, ora 18.30, in cadrul Noptii Muzeelor, la Muzeul Taranului Roman actrita Ana-Maria Ivan va citi textul PLANTAM UN MAR de Irina Garit, piesa comisionata de Centrul Philip Arnoult pentru Dezvoltarea Teatrului International (SUA), traducere de Raluca Radulescu cu sprijinul lui John Freedman si al Nataliei Bratus.

Uniunea Teatrala din Romania, in parteneriat cu Worldwide Reading Project si CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore initiaza Campania umanitara Artisti romani pentru artisti ucraineni, proiect de strangere de fonduri care se va desfasura in perioada 16 mai – 15 iunie.
In urma propunerii UNITER, 46 institutii culturale de stat si independente au raspuns favorabil apelului de a fi impreuna, prin teatru, pentru pastrarea demnitatii artistilor si pentru sustinerea culturii ucrainene. Si modalitati noi de implicare continua sa soseasca!

In perioada 16 mai – 15 iunie institutiile de cultura din Romania si Republica Moldova vor organiza spectacole lectura pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, dupa declansarea razboiului din Ucraina (Andrii Bondarenko, Elena Astasieva, Igor Bilit, Irina Garet, Liudmila Timosenko, Maxim Kurocikin, Natalia Blok, Natalia Vorojbit, Oksana Savcenko, Tetiana Kitenko), in traducerea Ralucai Radulescu sau vor programa spectacole din repertoriul propriu, donand incasarile. Miza este aceeasi: sprijin financiar pentru artistii ucraineni care trec acum prin momente teribile.

Sumele stranse din vanzarea de bilete, donatii si sponsorizari se pot vira in contul special deschis de Asociatia UNITER
Fondul de Solidaritate Teatrala
RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1
Impreuna pentru pastrarea demnitatii artistilor si pentru sustinerea culturii ucrainene.

Detalii despre programul spectacolelor din campanie veti gasi in curand pe site-ul www.uniter.ro, pe site-urile teatrelor partenere si pe www.mystage.ro.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/05/vizual-CAMPANIA-ARTISTI-ROMANI-PENTRU-ARTISTI-UCRAINENI.-text-cu-Rep.Moldova.jpg