Comunicate Educatie

„Telescoala” intra in vacanta

De luni, 25 octombrie, „Telescoala”, emisiunea TVR 2 realizata in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru elevii care se pregatesc pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat, intra in vacanta timp de doua saptamani.
Urmare a efectelor pandemiei – numarul mare de infectari cu SARS-COV-2 inregistrate in ultimele saptamani in randul elevilor si profesorilor, autoritatile au decis ca toti elevii din invatamantul preuniversitar sa intre in vacanta in urmatoarele doua saptamani, 23.10-05.11.2021, cu revenire la cursuri din 8 noiembrie.

In aceasta perioada, difuzarea emisiunii „Telescoala” va fi suspendata, decizie luata de comun acord cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, care furnizeaza tematica si ordinea lectiilor, cu scopul de a nu se decala programa scolara.

Pe perioada vacantei, de luni pana vineri, pe tronsoanele orare alocate „Telescoala” se vor difuza, in prima saptamana, serialul pentru copii „Pistruiatul” (productie 1973, regia si scenariul: Francisc Munteanu), de la ora 9:00, respectiv de la ora 15:00 iar in a doua saptamana „Ciresarii” (productie 1972, regia: Andrei Blaier, scenariul: Constantin Chirita si Radu Dumitru). Fillere „Engleza la minut” se vor difuza de la ora 9:40, respectiv de la ora 15:45.

Reamintim ca lectiile „Telescoala” se gasesc atat pe canalul Youtube al TVR, cat si pe site-ul www.tvr.ro .