Evenimente

Televiziunea Romana prelungeste proiectul „Teatru in TVR” – principalul eveniment cultural al anului in Romania

Televiziunea Romana a decis sa vina in intampinarea solicitarilor primite de la spectatori, prelungind perioada in care acestia se pot bucura de reprezentatii teatrale sustinute in aer liber, in gradina Televiziunii Romane.

Daca initial, editia a patra a stagiunii „Teatru in TVR” urma sa se incheie duminica, 13 septembrie, iata ca acum stagiunea se prelungeste  pana in 4 octombrie, interval in care vor fi sustinute alte aproximativ 17 reprezentatii a cinci spectacole. Alaturi de cele 47 de reprezentatii deja sustinute in fata bucurestenilor de catre 15 institutii si companii teatrale, in 21 de spectacole, cele 11 saptamani ale stagiunii „Teatru in TVR” devin cel mai important eveniment cultural al anului 2020 din Romania – ca durata si desfasurare.

Doua dintre cele cinci spectacole programate in continuarea stagiunii „Teatru in TVR” reprezinta o surpriza pentru spectatori, care pot intra gratuit sa urmareasca doua capodopere ale literaturii dramatice: Caligula si Pygmalion. In 25 si 26 septembrie, Casa de Productie TVR ne aduce in premiera proiectia Caligula , de Camus – piesa care a marcat istoria teatrului si a cinematografiei – pusa acum in scena de Silviu Jicman. Cea de-a doua surpriza, spectacolul Pygmalion de G.B.Shaw – cu povestea in care puterea cuvantului devine dalta unui sculptor de geniu – este oferita in 21, 29 şi 30 septembrie de cei mai talentai studenti-actori de la UNATC.

Asa cum declara Demeter Andras, responsabilul acestui proiect: „2020 este un an atipic. Dar este si un an in care trebuie sa fim mai uniti decat de obicei. Si pentru ca nu vrem sub nicio forma sa renuntam la spectacol, la public, la magia pe care doar teatrul stie sa o ofere, ne face o imensa bucurie sa anuntam ca, in pofida vremii sau a vremurilor, prelungim stagiunea Teatru in TVR pana in 4 octombrie!”.

Stagiunea 2020 „Teatru în TVR” – este derulata de Televiziunea Romana in parteneriat cu Ministerul Culturii si Primaria Sectorului 1 si este sustinuta de Fundatia Fildas Art, prin programul Catena pentru Arta si GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin marcile Hygienium si Grande Natura. Multumiri S.C. Stage&Ledtech SRL si BEST ADVERTISING & CONSULT SRL!

Toate informatiile referitoare la programarea spectacolelor, ora de incepere a acestora, regulile de distantare sociala si protectie impotriva infectarii cu COVID 19 pot fi gasite pe site-ul TVR si pe pagina de facebook a Casei de Productie.

Biletele de intrare se pot procura de la teatrele partenere, iar accesul publicului se face prin intrarea din strada Constantin Blaremberg, poarta destinata exclusiv spectatorilor. Pentru o imagine si mai clara, accesati ghidul de acces.