Teatru si Film

Televiziunea Romana, premiata la Galele UNITER si UCIN

Televiziunea Romana a fost distinsa cu doua trofee la Galele anuale organizate de Uniunea Teatrala din Romania si de Uniunea Cineastilor din Romania.

Luni, 21 septembrie, in cadrul celei de-a 48-a editii a Galei Premiilor Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN), filmul „Regina Mama Elena, Regina celor 4 exiluri”, in regia Cameliei Csiki, a obtinut trofeul pentru Film de Televiziune. Alte doua productii TVR au fost nominalizate in aceeasi categorie: „1989-Decembrie Rosu”, regia Razvan Butaru si Cornel Mihalache, respectiv „Arsenie Boca – Adevar, Mit, Mistificare”, regia Cristina Andrei.

Din Juriul Galei Premiilor UCIN 2020 au facut parte Stere Gulea (castigatorul marelui premiu de anul trecut), Florin Mihailescu, Marilena Iliesiu, Irina Nistor si Dorel Visan.

Tot luni, peste 250 de artisti, profesionisti din lumea culturala, apropiati ai fenomenului teatral, au participat la cea de-a 28-a editie a Galei Premiilor UNITER, eveniment ce a fost transmis in direct la TVR 1 si online, pe tvrplus.ro.

Juriul Galei, format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mares (critic de teatru), Crina Muresan (actrita), Cristina Rusiecki (critic de teatru), a decis ca “Manifest. Scrisoare catre un prieten si inapoi catre tara” de Ruxandra Cesereanu, regia Cornel Mihalache, o productie a Societatii Romane de Televiziune (Casa de Productie a TVR), sa fie distins cu premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru tv.

In aceeasi categorie, a mai fost nominalizat si spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare, regia Alexandru Lustig, productie a Societatii Romane de Televiziune si a Fundatiei Teatru Contemporan.

Felicitari!