Sport

Tenis de masa si sarituri cu schiurile pe iarba, in weekend la TVR

TVR 2 va transmite sambata (17 septembrie) si duminica (18 septembrie), in direct de la Cluj-Napoca, semifinalele si finalele Europeanului de tineret (jucatori sub 21 de ani). La TVR 3, „Cupa Mondiala de Sarituri cu schiurile pe iarba”.
La TVR, sfarsit de saptamana cu emotii pentru sportivii romani. De la Cluj-Napoca, telespectatorii TVR 2 pot urmari in direct evolutiile sportivilor la tenis de masa in cadrul „Campionatului European U21 Romstal 2022”, in timp ce la TVR 3 se desfasoara la Rasnov, tot in direct, „Cupa Mondiala de Sarituri cu schiurile pe iarba”.

Televiziunea Romana este alaturi de tenisul de masa romanesc. TVR 2 va transmite sambata (17 septembrie) si duminica (18 septembrie), in direct de la Cluj-Napoca, semifinalele si finalele Europeanului de tineret (jucatori sub 21 de ani). Campionatul European U21 Romstal 2022 este cel de-al treilea mare eveniment sportiv gazduit de Cluj-Napoca in ultimii 5 ani, dupa Europeanul de juniori si cadeti din 2018 si Campionatul Continental pe echipe rezervat seniorilor din 2021. Partidele care se vor desfasura pe BT Arena sunt comentate de Dragos Cojocaru.
„2022 a fost un an foarte bun pentru Federatia Romana de Tenis de Masa. La europenele de juniori si cadeti de la Belgrad, tricolorii mici au obtinut 10 medalii, dintre care sase de aur, iar la europenele de seniori de la Munchen, patru medalii (1 aur, 2 argint si 1 bronz). Loturile de tineret, care se bazeaza pe multi componenti ai lotului de juniori, pot intregi acest palmares remarcabil si pot arata ca pe batranul continent, Romania ramane o adevarata forta la toate categoriile de varsta”, a spus Dragos Cojocaru.

Programul transmisiunilor TVR 2:
Sambata, 17 septembrie

Ora 16:00 Semifinala dublu masculin
Ora 16:40 Semifinala dublu feminin
Ora 17:20 Semifinala simplu masculin
Ora 18:10 Semifinala simplu feminin
Ora 23:00 FINALA DUBLU MIXT (inregistrare)

Duminica, 18 septembrie
Ora 10:00 Semifinala masculin
11:40 Semifinala feminin
Ora 15:00 FINALA DUBLU feminin
FINALA DUBLU masculin
FINALA SIMPLU feminin
FINALA SIMPLU masculin

La Campionatul European U21 Romstal 2022, organizat de Federatia Romana de Tenis de Masa si European Table Tennis Union, participa cei mai buni jucatori U21 din Europa (56 la feminin si 56 la masculin), la urmatoarele probe: simplu masculin, dublu masculin, simplu feminin, dublu feminin si dublu mixt.
Lotul national al Romaniei va avea urmatoarea componenta:
Feminin: Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Singeorzan, Bianca Mei-Rosu.
Masculin: Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chirita, Eduard Ionescu.
In probele de simplu, Elena Zaharia (la feminin), Darius Movileanu si Iulian Chirita (la masculin) vor evolua direct pe tablourile principale.

La TVR 3, „Cupa Mondiala de Sarituri cu schiurile pe iarba”
In luna septembrie iesim cu schiurile… Sambata si duminica, 17-18 septembrie, campioni olimpici si mondiali vin la Rasnov pentru un super premiu la „Cupa Mondiala de Sarituri cu schiurile pe iarba”. TVR 3 va transmite in direct evolutiile celor 69 de sportivi, din 16 tari, inclusiv din Romania, care concureaza pentru Marele premiu de Vara pe trambulina din Valea Carbunarii. Comentator Sorin Hobana. In premiera, competitia va cuprinde si proba de SuperTeam.

Programul transmisiunilor TVR 3:
Sambata, 17 septembrie, ora 11.30 si ora 16.00
Duminica, 18 septembrie, ora 11.45 si ora 16.00.

Credit foto:
Tenis de masa: Agerpres
Sarituri cu schiurile pe iarba: Shutterstock

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/09/XXshutterstock_1611476197.jpg