Comunicate

„Tezaur folcloric” implineste 40 de ani

Emotii si amintiri, momente din Arhiva de Aur a Televiziunii Romane, intr-o editie de colectie, cu Sava Negrean Brudascu, prima invitata a emisiunii, duminica, 25 septembrie, ora 13.00, la TVR 1

Una dintre emisiunile emblema ale Televiziunii Romane, de a carei existenta se leaga numele celor mai mari interpreti ai muzicii populare romanesti, „Tezaur folcloric” implineste 40 de ani de la prima intalnire cu publicul. Pe 25 septembrie, de la ora 13.00, Gheorghita Nicolae o are ca invitata in studioul TVR 1 pe indragita interpreta a cantecului salajan, Sava Negrean Brudascu, prima care a calcat pragul acestei emisiuni si a carei cariera numara acum tot atatea toamne.

Tezaure in „Tezaur folcloric”. Astfel ar putea fi prezentata, in cateva cuvinte, emisiunea aflata la ceas aniversar. In 1982, regretata Marioara Murarescu se prezenta cu emotie in fata telespectatorilor, cu o productie noua, al carei generic ajuns inconfundabil era semnat de maestrul taragotului, Dumitru Farcas. Formatul emisiunii presupunea ca vedeta invitata sa recomande o tanara speranta, un interpret talentat si de viitor in folclorul romanesc. La vremea aceea, Dumitru Farcas, deja celebru, o propunea pe tanara Sava Negrean drept o voce deosebita a Ardealului. Timpul a dovedit ca avea dreptate.

La 40 de ani distanta, Gheorghita Nicolae, gazda „Tezaurului folcloric” de astazi, ii ofera invitatei sale ocazia de a-si aminti, nu fara emotie, momentele debutului sau in televiziune. Revedem si noi, in editia aniversara de duminica, imagini din Arhiva de Aur a TVR, de la prima editie a celei mai vechi emisiuni de folclor din Romania.

„Mostenirea mea este puternica. Ea inseamna credinta in Dumnezeu si cei sapte ani de acasa, cea mai puternica facultate din viata. Eu nu cant doar ca sa cant, eu dau sens cantecului, fiindca pentru mine inseamna Destin si ma simt suflet din sufletul neamului meu si-i cant bucuria si amarul!”, este crezul pe care ni-l marturiseste Sava Negrean Brudascu si caruia ii e fidela dintotdeauna.

Nostalgie, povesti si amintiri, dar si bucuria revederii, cantec romanesc si atmosfera aniversara, intr-o editie de colectie „Tezaur folcloric”, cu Gheorghita Nicolae si Sava Negrean Brudascu. De vazut in tihna duminica, 25 septembrie, de la ora 13.00, la TVR 1.