Teatru si Film

Theater Networking Talents aduce 14 tineri regizori pe scena Teatrului National din Craiova

Intre 5 si 9 iulie 2022, Teatrul National “Marin Sorescu” din Craiova devine rampa de lansare a tinerilor absolventi de regie ai universitatilor din Romania, odata cu cea de-a IV-a editie a Festivalului Tinerilor Regizori Theater Networking Talents (TNT).

Spectacole, dezbateri, ateliere, instalatii urbane, concerte, vizionari de filme de scurtmetraj sunt doar o parte din activitatile ce vor avea loc in timpul Theater Networking Talents (TNT).

Dupa doi ani in care situatia epidemiologica a facut imposibila organizarea festivalului, aceasta editie-maraton va reuni o selectie a celor mai bune productii ale regizorilor romani care au absolvit facultatea in promotiile 2020/2021/2022 (licenta si master). Sunt invitate paisprezece spectacole ale absolventilor din Bucuresti, Cluj-Napoca si Targu-Mures, productii montate pe texte clasice, contemporane sau chiar devised.

Multe dintre ele au fost deja preluate sau produse de companii teatrale precum #Reactor de creatie si experiment Cluj-Napoca, Teatrul Dramatic „Ion D. Sirbu” Petrosani, Teatrul pentru copii si tineret “Luceafarul” Iasi, Teatrul Municipal „Matei Visniec” Suceava, Teatrul de Stat Constanta sau Teatrul Municipal L.S. Bulandra, Bucuresti.

Spectacolele vor fi prezentate in cadrul unui showcase in fata publicului craiovean, a managerilor de teatre, producatorilor independenti sau selectionerilor de festivaluri invitati din toata tara, precum si a altor artisti, viitori colegi de breasla.

Cele 14 nume pe care editia a IV-a a TNT le aduce in prim-plan sunt Tudor Antofie, Razvan Enciu, Irisz Kovacs, Petro Ionescu, Vlad Isaila, Irina Moscu, Alin Negutoiu, Tudor Nicorici, Bianca Oprea, Mara Oprea, Cosmin Panaite, Mihai Pacurar, Monica Stoica si Maté Szilvay. Spectacolele lor vor putea fi urmarite in cele trei sali ale Teatrului National “Marin Sorescu” din Craiova.

Alaturi de cele 14 spectacole ale regizorilor din showcase, programul Theater Networking Talents (TNT) include si numeroase activitati dedicate atat artistilor din toate domeniile artelor spectacolului cat si publicului larg: dezbateri (moderate de Iulia Popovici), instalatii, scurtmetraje ale absolventilor de regie film (selectionate de Andrei Rus), si doua concerte (sustinute de Paulina si Valeria Stoica).

Theater Networking Talents (TNT) este organizat de Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova si Departamentul Arte si Media din cadrul Universitatii Craiova, cu sprijinul partenerilor: Casa de Cultura „Traian Demetrescu” si UNITER.

TNT continua parteneriatul cu Goethe Institut, prin workshopurile programului international New Stages Southeast, in cadrul carora tineri dramaturgi si regizori vor continua lucrul la proiectele incepute la Craiova in toamna anului trecut, sub indrumarea mentorilor Rebekka Kricheldorf si Theodor Cristian Popescu.

Pentru evenimentele din cadrul TNT intrarea este libera, in limita locurilor disponibile, pe baza rezervarilor facute la Agentia de bilete a Teatrului National „Marin Sorescu”.

Mai multe detalii despre TNT sunt disponibile pe www.tncms.ro.

TNT – un eveniment provocator si o experienta de neratat, la care sunt asteptati toti cei care vor sa descopere noua generatie de creatori de teatru.

Eveniment Theater Networking Talents (TNT), editia a IV-a
Cand: 5-9 iulie 2022
Unde: Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova
Bilete: intrarea este gratuita, pe baza de rezervare

TEATRUL NATIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA
https://tncms.ro
https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova este o institutie culturala romaneasca de prestigiu a carei lunga si bogata istorie de 170 de ani a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcarete, prezentate in cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din intreaga lume dar si cu imensul succes international al Festivalului Shakespeare, care aduce in Romania spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani.

Acum, cu o viziune contemporana, teatrul abordeaza perspectivele prezente si viitoare, adresandu-se unui spectru din ce in ce mai larg de public, in conformitate cu provocarile actuale.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu