Teatru si Film

TNRS ofera un spectacol cadou – „Operele lui William Shakespeare (pe scurt)”

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu ofera publicului un spectacol cadou, „Operele lui William Shakespeare (pe scurt)”, in regia lui Daniel Plier. In 18 mai, incepand cu ora 15:00, iubitorii de teatru sunt asteptati la Fabrica de Cultura IACM Constructii UniCredit – Sala „Lulu”, din str. Triajului, nr. 1 – 3 , Sibiu. Accesul este permis in baza rezervarilor pe www.tnrs.ro sau la Agentia Teatrala din Sibiu.
Initiativa de a oferi publicului un spectacol al Sectiei Germane vine dupa ce productia „Macbeth” s-a bucurat de un mare succes, cu prilejul reprezentatiei oferite cadou de Ziua Europei.
Operele lui William Shakespeare (pe scurt)”, dupa Adam Long, Jess Winfield, Daniel Singer, traducerea Dorothea Renckhoff, ii are in distributie pe Ali Deac, Yannick Becker si Daniel Plier.
Un gag de scena cu ritm rapid, bizar, comico-spiritual, din opera celui mai mare dramaturg al lumii: de la „Romeo si Julieta” la „Titus Andronicus”, „Othello” si dramele regale pana la comedii, piesele istorice incununate de o interpretare in profunzime a lui „Hamlet” si a tot ceea ce a mai scris Shakespeare. Opera completa a lui William Shakespeare este usor prescurtata – insa nu s-a omis nimic! In cateva secunde, actorii se transforma din Romeo, Julieta si parintele Lorenzo, in Macbeth si Macduff, sau in Hamlet si Ofelia. Toate cele 18 comedii sunt combinate intr-o singura bucata si toti monarhii dramelor regale se confrunta unul cu celalalt pentru derby-ul Revier de pe terenul de fotbal. Fara decor si doar cu schimbari rapide de costum, actorii sunt redusi la esential: ei insisi – bucuria de a juca si talentul lor.
De la premiera la Londra in 1987, spectacolul distractiv, oarecum nebunesc si obraznic, s-a bucurat de un mare succes in intreaga lume; in tarile de limba germana, comedia are deja de mult statutul de comedie-cult. Un festin artistic asigurat de trei actori, o experienta teatrala cu totul speciala!
Spectacolul este prezentat in limba germana, cu traducere in limba romana.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/05/Operele-complete-2.jpg