Teatru si Film

TNRS participa cu doua spectacole la Reuniunea Teatrelor Nationale Romanesti din Chisinau

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu participa, cu doua spectacole, la cea de-a VII-a editie a Reuniunii Teatrelor Nationale Romanesti, care se desfasoara in perioada 15-28 septembrie 2022, la Chisinau, in Republica Moldova, sub genericul „Artistii pentru pace, libertate, speranta”.
„Toti artistii lumii doresc sa traiasca in pace, in libertate, cu speranta ca putem sa aducem bucuria, miracolul, creatia si frumosul in fata publicului din Chisinau, din Republica Moldova, din Romania, din Europa, din toata lumea. Este important ca noi, artistii, sa ne reunim in numele calitatii si frumosului si sa putem sa atragem atentia asupra a ceea ce inseamna viata traita in frumusete, miracol, creatie si bucurie. Venim la aceasta a saptea editie cu doua spectacole importante – Conferinta iraniana, in regia lui Bobi Pricop, si Mama, in regia Marianei Camarasan. Asteptam cu drag sa ne intalnim cu spectatorii, care de fiecare data au umplut pana la refuz salile unde Teatrul National din Sibiu a jucat. ” –, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
In 20 septembrie, de la ora 17:00, Constantin Chiriac TNRS va prezenta, pe scena Teatrului National „Mihai Eminescu”, spectacolul „Mama, de Marta Barceló, regia Mariana Camarasan, scenografia Dragos Buhagiar, cu Diana Lazar si Cendana Trifan.
In 21 septembrie, de la ora 19:00, publicul din Chisinau va putea urmari spectacolul „Conferinta iraniana”, de Ivan Viripaev, regia Bobi Pricop, cu: Adrian Matioc, Florin Cosulet, Adrian Neacsu, Ofelia Popii, Diana Vacaru-Lazar, Ciprian Scurtea, Marius Turdeanu, Pali Vecsei, Raluca Iani, Victor Rebengiuc, Ioana Blaga Frunzescu, Viorel Rata, Liviu Vlad.
Alaturi de teatrul gazda participa 17 teatre de pe ambele maluri ale Prutului. In semn de solidaritate cu cetatenii Ucrainei si de afirmare a unor idealuri comune, in cadrul Reuniunii va fi prezent si Teatrul National Dramatic Academic „Ivan Franko” din Kiev
Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerelor Culturii din Romania si din Republica Moldova, al Institutului Cultural Roman Bucuresti si Chisinau, al Biroului de Cooperare al Elvetiei in Republica Moldova.
Pentru al doilea an consecutiv, Reuniunea Teatrelor Nationale se bucura de Inaltul Patronaj Prezidential acordat de Presedinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, si de Presedintele Romaniei, domnul Klaus-Werner Iohannis.

Credit Foto: TNRS / Dan Susa