Evenimente

„Trei surori”, de Cehov, cu o distributie de exceptie, premiera lunii noiembrie la TNRS

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu prezinta, la finalul acestei luni, premiera spectacolului „Trei surori”, de A. P. Cehov, in regia Andreei si a lui Andrei Grosu, cu o distributie care ii reuneste pe unii dintre cei mai apreciati actori ai Nationalului sibian. Premiera, care va avea loc in 28 noiembrie 2021, ora 19:00, in Sala Mare a teatrului, este o productie extraordinara, realizata in conditii deosebite si gandita ca un dar pe care TNRS il face publicului iubitor de teatru in preajma Sarbatorilor.
„Suntem in fata unei premiere de exceptie pe care Teatrul National Radu Stanca Sibiu o pregateste pentru publicul care merita acum, inainte de Sarbatori, un dar important – Trei surori, de Cehov. Doi artisti tineri – care au primit deja Premiul Iulian Visa, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu – Andreea si Andrei Grosu, isi dau masura talentului dupa ce au triumfat cu spectacolele Cui i-e frica de Virginia Woolf? si Autobahn. Aceste spectacole au insemnat doua experiente deosebite pentru actorii Teatrului National, dar si pentru publicul lui. Imi amintesc ca la Chisinau, in toamna aceasta, in pofida restrictiilor sala era arhiplina, erau oameni si in picioare. Nu am vazut de multa vreme asa ceva! Trei surori este un text cu roluri deosebite. Sa ii ai in distributie pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Mariana Mihu – Plier, Diana Vacaru – Lazar, Adrian Matioc, Raluca Iani, Ciprian Scurtea, Mihai Coman, Gabriela Pirliteanu, Adrian Neacsu, Iustinian Turcu, Cendana Trifan, Andrei Gilcescu, Horia Fedorca, si Viorel Rata este un fapt important. Vorbim despre confruntari extraordinare, care se vor traduce si intr-un film realizat cu totul si cu totul aparte, din monologuri. Este un mare cadou de sarbatori! Felicit actorii, regizorii, echipa tehnica, pe toti cei care au contribuit la crearea acestui spectacol ce nu a fost deloc usor de realizat in aceasta perioada atat de grea, in care actorii, tehnicienii, angajatii Teatrului au fost incercati de aceasta boala, dar care nu ne-a invins. Este important sa va aducem in palmele noastre acest dar, alaturi de inima noastra. Va asteptam dragi spectatori, voi care sunteti ratiunea noastra de a fi, sa vedeti cum se naste miracolul!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu.
Alaturi de posibilitatea de a urmari acest spectacol la premiera din 28 noiembrie 2021, ora 19:00, in Sala Mare a TNRS, publicul poate achizitiona bilete si la avanpremiera din 27 noiembrie 2021, ora 19:00, in Sala Mare a TNRS. Biletele sunt disponibile online pe www.tnrs.ro, si la Agentia Teatrala din Sibiu, str. Nicolae Balcescu, nr. 17. Accesul publicului la reprezentatii este permis doar in baza certificatului verde COVID, iar locurile sunt disponibile in limita a 30% din capacitatea salii.

Informatii suplimentare

„Trei surori”, de A.P. Cehov
Traducerea din limba rusa: Vladimir Turturica

REGIA: ANDREI SI ANDREEA GROSU
SCENOGRAFIA: VLADIMIR TURTURICA
MUZICA: MIHAI DOBRE
ASISTENT REGIE SI SUFLEUR: CORINA PREDESCU
MANAGER PROIECT: CLAUDIA MAIOR

Olga – Raluca Iani
Masa– Ofelia Popii
Irina – Gabriela Pirliteanu
Andrei – Ciprian Scurtea
Kulighin– Adrian Neacsu
Versinin– Marius Turdeanu
Tuzenbach – Iustinian Turcu/ Andrei Gilcescu
Solionii – Horia Fedorca
Cebutkin – Adrian Matioc
Fedotik- Iustinian Turcu/ Andrei Gilcescu
Natasa– Cendana Trifan
Anfisa – Diana Vacaru – Lazar
Ferapont – Mariana Mihu – Plier
Rode– Mihai Coman
Ofiter – Viorel Rata