Teatru si Film

Trei zile cu sase filme de neratat

Vineri, sambata si duminica aceasta, TVR 1 si TVR 2 au programat filme pe care nu aveti voie sa le pierdeti

Vineri, 16 octombrie, de la ora 21:10, TVR1 a programat in premiera singurul film din cariera lui Jackie Chan si Jet Li, in care cei doi  joaca impreuna. Filmul de actiune „Regatul interzis” (coproductie SUA – China, 2008) reuneste pentru prima si singura data (pana in prezent) pe cele mai mari doua staruri experte in luptele Kung fu. La conferinta de presa din 2008 cand acest film a fost lansat, cei doi au declarat ca s-au distrat atat de bine la aceste filmari, incat isi doresc deja un al doilea proiect impreuna, pentru a prelungi distractia. Doar ca restul echipei tehnice nu au fost de aceeasi parere, multi dintre ei avand de rezolvat probleme neprevazute .

Sambata seara, de la 20:10, TVR 2 a programat filmul Draga Frankie in care Gerald Butler isi interpreteaza rolul – cu gandul la propria sa copilarie. Putini stiu ca parintii lui Gerald Butler au divortat cand el avea mai putin de doi ani si a fost crescut de mama lui, fara ca pana la 16 ani sa isi cunoasca tatal sau sa stie daca acesta este mort sau traieste. Asa se face ca atunci cand a primit scenariul filmului „Draga Frankie”, dupa ce a citit primele pagini, l-a aruncat si a refuzat rolul. Nu a dorit sa se implice intr-o poveste despre un baiat crescut doar de mama, parasit de tata. Cu toate acestea, asa cum a declarat presei: „exact lucrurile care m-au facut initial sa refuz rolul, m-au determinat mai apoi sa il accept”. Asa cum a declarat Gerald Butler la lansare: „Draga Frankie” este un film cald, optimist, melancolic, un film la care plangi mult, dar care la final iti aduce pe fata cel mai mare zambet, iar lacrimile sunt doar de fericire”.

Tot sambata, 17 octombrie, de la 21:10, la TVR 1 continua seria aventurilor lul Margelatu, cu cea de-a treia parte: Misterele Bucurestilor. Dincolo de actiunea care ii tine pe spectatori cu sufletul la gura, va invitam sa urmariti acest film pentru a calatori intr-un tunel al timpului spre alte vremuri demult apuse, pentru a descoperi parfumul si imaginea unei epoci pierdute care acum ne este reconstituita in detaliu, afland “Misterele Bucurestilor” de altadata.

La Duminica filmului romanesc TVR 2 a programat in 18 octombrie doua povesti cu mirese, casnicii si divorturi care ne arata, metaforic sau comic, caile intortocheate ale relatiilor de dragoste in peisajul anilor ’70-’80 din Romania secolului trecut. Urmariti Mireasa din tren” (de la ora 13:10) și „Divort din dragoste” (de la ora 20:10 ).

Incheiem saptamana cu Filmul de Arta, la TVR 2. Duminica, 18 octombrie, de la ora 22:10, urmariti Legenda pianistului de pe ocean – film ce  are in palmares un Glob de Aur si 21 de alte premii dintre care 5 premii David di Donatello. Chiar daca a fost lansat acum 21 de ani, Legenda pianistului de pe ocean este filmul american care, de aproape un an, a dat peste cap intreaga China si s-a situat in topul incasarilor, al audientelor si al ratingului in aceasta tara.