Sport

Tudor Furdui ne asteapta miercuri, 21 iulie, de la ora 22:00, la TVR 1, cu momente inedite din singurul show de televiziune dedicat suporterilor

S-au distrat cat pentru un an intreg. Au luptat cu toate fortele pentru a face cinste galeriilor pe care le-au reprezentat. Au trecut prin probe individuale si de echipa, fortati sa colaboreze chiar daca proveneau din galerii rivale. Au legat prietenii pe viata. Cei mai infocati fani din fotbalul romanesc, reprezentanti ai tuturor celor care umplu stadioanele cu scandarile si cantecele lor, venite din atasamentul fata de echipele favorite, s-au intalnit la „Microbist de Romania”, singurul show de televiziune dedicat suporterilor. Miercuri, 21 iulie, de la ora 22:00, intr-o editie „best of” a emisiunii, retraim la TVR 1 toate momentele inedite ale competitiei care a desemnat suporterul numarul 1 al Romaniei.

Ne vom aminti in cate moduri diferite poate fi lansata o nuca de cocos spre o tinta dinainte stabilita, cum poti zbura pe sub apa facand rotatii spectaculoase sau cum se incurajeaza crabii sa se intreaca intre ei. Vom revedea imaginile impresionante cu „cei zece magnifici” inotand cutezatori printre rechini, ii vom asculta cantand cantece de peluza sau raspunzand la intrebari de cultura fotbalistica. Ii vom urmari aruncandu-se reciproc la pesti, dar si aratandu-si maiestria in pescuitul de zi si de seara. Ne vom amuza vazandu-i concurand in probe de curierat ultra-rapid sau de atletism cu labe de scafandru.

Primul meci jucat pe un banc de nisip de dimensiunea unui teren de fotbal a avut loc tot la „Microbist de Romania”, si tot aici s-a desfasurat, in premiera pentru Europa, si partida de bashi, un fel de oina-tenis maldivian. Tot la capitolul „denumiri neobisnuite” se incadreaza si piciginul, o alta premiera mondiala bifata in show-ul de la TVR 1, un sport care are deja 100 de ani, dar ale carui reguli au fost stabilite abia acum. In premiera a fost si proba de fotbal acvatic, care ne-a delectat cu executii spectaculoase, poate la fel de pline de savoare ca si cele de la proba de spider challenge, in care cei zece au executat lovituri la tinta de pe nisipul fierbinte.

La finalul competitiei, Rares Gorcea, ambasadorul Universitatii Cluj cu domiciliul stabil in Hawaii, s-a clasat pe prima pozitie si a avut parte de un city-break de fotbalist, la Istanbul. Realizatorii promit si o revenire cu sezonul al doilea, astfel ca avem toate motivele sa urmarim editia „best of” de miercuri seara, in care aflam detalii despre cum putem deveni urmatorii concurenti la „Microbist de Romania”. Ultimul fluier ii apartine tot lui Tudor Furdui, pe 21 iulie, de la ora 22:00, la TVR 1.