Comunicate

TVR 1 „Castiga Romania”!

Sezonul 11 al singurului show televizat de cultura generala pe teme despre Romania ia startul luni, 19 septembrie. In premiera, Virgil Iantu le da intalnire telespectatorilor la TVR 1 de luni pana joi, de la ora 21.00.

Luandu-i la intrebari pe concurenti in platoul emisiunii, are un aer de profesor serios – e adevarat, mai prietenos – care scoate elevii la tabla. Si da, i-ar placea sa fie profesor, admite Virgil Iantu, pentru ca „acest lucru m-ar motiva sa lupt cu cei care amana acea reforma reala a invatamantului pe care o asteptam cu totii!”. Dar, pana sa opteze pentru aceasta profesie, continua sa pledeze pentru educatie si cultura generala solida, la „Castiga Romania”.

Cultura generala ramane o valoare constanta, dar si metodele de predare trebuie adaptate perioadei in care traim. Copiii de astazi sunt aproape alta specie, in comparatie cu noi si atunci noi trebuie sa gasim metode moderne de invatare care sa ii si atraga pe elevi si sa le aprinda curiozitatea. Aparitia Internetului este unul dintre factorii care ne obliga si pe noi sa ne adaptam, daca vrem sa fim ascultati si intelesi”, adauga prezentatorul concursului „Castiga Romania”.

„Cu credinta ca doar educatia este raspunsul la intrebarile pe care si le pune tara asta de atata amar de vreme, incepem sezonul 11 Castiga Romania! Din 19 septembrie, la TVR 1!”, ne invita Virgil Iantu.

Singurul show televizat de cultura generala pe teme despre Romania da startul sezonului cu numarul 11 luni, 19 septembrie. In premiera, Virgil Iantu le da intalnire telespectatorilor la TVR 1 de luni pana joi, de la ora 21.00.

Daca pana acum Marele Premiu acordat concurentilor care castigau 10 editii consecutive era un autoturism, incepand cu sezonul 11, premiul cel mare va fi un cec in valoare de 50.000 lei. Si tot la capitolul noutati mentionam intrebarea „Castiga Romania” adresata concurentilor care parasesc concursul la finalul rundelor 1 si 2; in noul sezon, ea este legata de un vers sau o replica celebra, de un citat, iar concurentii vor avea de identificat autorul sau de continuat citatul. Pentru replicile din filme sau scenete cunoscute publicului, raspunsul este validat prin vizionarea unei secvente video reprezentative.

In cei 5 ani care s-au scurs de la pregatirile pentru primul sezon, la cele peste 500 de editii „Castiga Romania”, 1.000 de concurenti si-au dovedit cunostintele si prezenta de spirit trecand prin aproximativ 28.000 de intrebari. 6 dintre ei au reusit sa castige 10 editii consecutive, plecand acasa cu marele premiu. Ei au castigat, dar cu totii suntem norocosi pentru ca am putut afla lucruri noi despre Romania, locurile si oamenii ei. „Era nevoie de o astfel de emisiune care sa le arate romanilor si lucrurile frumoase pe care le are tara asta: oameni, locuri, realizari, ce ar trebui sa ne hraneasca mandria si increderea, lucruri care ne-au cam lipsit in ultima vreme”, mai spune Virgil Iantu.

Despre „Castiga Romania“

Productie 100% romaneasca a Televiziunii Romane impreuna cu compania Zucchero Media, „Castiga Romania“ este o emisiune-concurs de cultura generala care a fost difuzata timp de 10 sezoane la TVR 2 si prezentata de Virgil Iantu. Din toamna 2022, emisiunea poate fi urmarita de telespectatori la TVR 1 de luni pana joi, de la ora 21.00. In fiecare editie, in platoul emisiunii se afla trei concurenti. Calculatorul alege de pe harta Romaniei un judet de granita ca punct de plecare, iar misiunea celor aflati in concurs este sa ajunga intr-un alt judet, tot de granita. Pentru a merge mai departe, participantii trebuie sa raspunda corect la intrebari de cultura generala ce au legatura cu judetele „prin care trec“. Concurentul care reuseste sa castige zece editii consecutive, maximum de editii la care poate participa prin regulament, intra si in posesia marelui premiu „Castiga Romania“, in valoare de 50.000 de lei.