Comunicate

TVR transmite in direct Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn 2022

Cele mai mari nume ale patinajului mondial, printre care celebrii dansatori francezi Gabriella Papadakis-Guillame Cizeron, dar si frumosii Viktoria Sinitsina si Evgheni Katsalapov, campioni europeni si mondiali en-titre, vor evolua in competitiile difuzate de Televiziunea Publica. Miercuri, 12 ianuarie, de la ora 14:00, la TVR2 se da startul transmisiunilor in direct de la Campionatul European de patinaj artistic 2022, care anul acesta va avea loc la Tallinn, Estonia. Apreciatii patinatori de pe continent se intorc la TVR 2, intre 12 si 16 ianuarie, pentru Campionatul European.

Artistii ghetii sunt dornici sa concureze dupa un an de pauza fortata din cauza pandemiei si gata sa arate ca au folosit acest timp in favoarea performantei. Estonia a pregatit conditii speciale pentru ca aceasta competitie sa se poata desfasura, iar masurile de siguranta sanitara se vor respecta de catre toti participantii. Comentariile Alinei Alexoi si ale Monicai Bucur vor insoti telespectatorii TVR 2 atat in competitia pentru medalii la Campionatul European Tallinn 2022, cat si la Turneul celor 4 Continente, care se va desfasura tot la Tallin, intre 20 – 23 ianuarie 2022.
Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn 2022 se difuzeaza si la TVR Moldova, in perioada 12-16 ianuarie simultan cu TVR2, dar si pe tvr +.

Programul transmisiunilor TVR 2 de la Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn 2022:
MIERCURI 12 ianuarie
14:00 *program scurt – baieti
19:00 *program scurt – perechi
02:40 *program scurt – perechi (R)
JOI 13 ianuarie
14:00 *program scurt – fete
19:00 *program liber – perechi * ceremonie
02:40 *program scurt – perechi *ceremonie (R)
VINERI 14 ianuarie
14:00 *program scurt – dans
19:00 *program liber – baieti *ceremonie
SAMBATA 15 ianuarie
14:00 *program liber – dans *ceremonie
20:00 *program liber – fete *ceremonie
04:05 *program liber – fete *ceremonie (R)
DUMINICA 16 ianuarie
15:00 CE DE PATINAJ *Rezumat
15:30 *Gala de inchidere (transmisiune directa)
00:10 *Gala Inchidere (R)

„Veti putea urmari la TVR 2, in direct, intoarcerea pe gheata a celebrilor dansatori francezi Gabriella Papadakis-Guillame Cizeron, nelipsiti de pe podiumurile mondiale si europene din 2014: cei doi au castigat 4 medalii de aur la mondiale si 5 titluri europene, plus un argint olimpic. Rusii, care au dominat proba de dans la Graz 2020, cu o tripla pe podium, sunt pregatiti de ”duelul” cu patinatorii din Hexagon. Frumosii Viktoria Sinitsina si Evgheni Katsalapov, campioni europeni si mondiali en-titre, vor lupta cu toate ”armele” pentru titlul continental.
Cea mai asteptata disputa va fi la feminin, o afacere ruseasca. Necunoscuta ramane doar la capitolul, cine va castiga? Scherbakova, campioana mondiala si vicecampioana europeana, Trusova, bronz mondial si european, si noua revelatie a patinajului, Kamila Valieva, proaspata campioana nationala in Rusia, isi vor imparti medaliile.
La ultimele 6 editii, rusii Evghenia Tarasova- Vladimir Morozov au fost pe podium si sunt favoriti la perechi, proba in care au doua titluri europene castigate, 2017 si 2018. Adversarii cei mai valorosi sunt co-nationalii lor, campioni mondiali in 2021, Anastasia Mishina- Allexander Galliamov.
Sarea si piperul competitiei va fi proba masculina unde lupta este deschisa. De la start nu lipsesc rusii, campionul Kondrathiuk (care va debuta la o mare competitie), italienii Grassl si Rizzo, francezul Aymoz, georgianul Kvitelashvili – bronz la ultimul european, israelianul Alexei Bychenko, sunt printre favoriti”, a spus Alina Alexoi.

Urmeaza „Turneul celor 4 Continente”, tot la TVR 2

La o saptamana dupa ce s-au impartit medaliile europene, crema patinajului artistic de pe patru continente, Asia, America de Nord, America de Sud si Australia, va veni la Tallin pentru a concura inaintea JO Beijing 2022. Japonezii la masculin, canadienii la perechi, americanii la dans si japonezele si americancele la feminin sunt favoriti la castigarea medaliilor.