Comunicate

TVR65, tema pentru concurentii noului sezon „Castiga Romania!”

S-a dat startul filmarilor celui de-al noualea sezon „Castiga Romania!”, unicul concurs televizat pe teme de cultura generala despre tara noastra, difuzat de TVR 2.

Cu un format alert, buna dispozitie si multe premii puse in joc, „Castiga Romania“ revine in an aniversar cu mai multe surprize. La 65 de ani de la prima emisie TVR, intrebarea „Castiga Romania!”, pusa la finalul fiecarei runde 1 si 2, la care concurentii care parasesc competitia pot castiga 200, respectiv 400 de lei, este dedicata Televiziunii Romane. Ilustrata cu imagini semnificative si inedite din arhiva, intrebarea ne va reaminti de vedete, evenimente sau programe care au scris istorie in Cartea de Aur a TVR.

„Sezonul cu numarul 9 incepe cu optimism. Incercam sa ne distram cat mai mult si sa ne bucuram de concurentii care vin aici. Sper sa se bucure si ei de intalnire si unii chiar au facut-o, pentru ca este foarte greu sa realizezi ce ti se intampla daca nu ai mai participat la nicio emisiune. Faptul ca reusim sa filmam in conditii de siguranta este minunat, asta si pentru ca toti colegii nostri sunt vaccinati. Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine si in continuare si sa nu ne mai afecteze acest virus nici in ceea ce facem la munca, in viata de zi cu zi, sau in familie. Sezonul 9 vine cu o mica modificare, care mie imi place foarte mult si care puncteaza ca TVR implineste 65 de ani. Intrebarea „Castiga Romania!” e ilustrata cu imagini din arhiva TVR, foarte frumoase, unele chiar surprinzatoare. Au venit multi concurenti tineri, ceea ce ma surprinde foarte placut”, a spus prezentatorul „Castiga Romania!”.

Si in acest sezon sunt mari sanse sa se castige marele premiu si, astfel, cel mai bun concurent sa intre in posesia unei masini. Asa cum ne-am obisnuit, gazda show-ului, Virgil Iantu, este gata sa puna intrebari concurentilor, de luni pana joi, la ora 20.00.
In ceea ce priveste pe cei care s-au inscris in concurs, este asteptata o competitie stransa. Chiar daca au profesii diferite, de la profesor de istorie, geografie, limba romana, engleza sau religie, pana la ingineri, matematicieni, IT-isti, studenti, jurnalisti, politisti, pompieri sau chiar maestri de balet la Opera Romana, toti cei care doresc sa raspunda intrebarilor puse de Virgil Iantu spun ca sunt foarte bine pregatiti.

DESPRE „CASTIGA ROMANIA!”
In fiecare editie, in platoul emisiunii se afla trei concurenti care trebuie sa raspunda corect mai multor intrebari de cultura generala si sa strabata, virtual, mai multe judete de pe harta Romaniei. Fiecare concurent trebuie sa-si aleaga de pe harta Romaniei un judet de granita ca punct de plecare. Misiunea concurentului este sa ajunga intr-un judet tot de granita, ales de calculator. Concurentii trebuie sa raspunda la intrebari de cultura generala care au legatura cu judetele „prin care trec”. In ultima etapa ramane un sigur jucator, cel care a raspuns corect la cele mai multe intrebari.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/09/CR-9.jpg