Sport

UEFA EURO U19 – in direct la TVR. Meciurile Romaniei se vad exclusiv la TVR 1

In perioada 18 iunie – 1 iulie, telespectatorii vad in direct la TVR 1 si TVR 2 toate partidele din grupa A a Campionatului European UEFA U19, precum si cele doua semifinale si finala. Rapidistul Rares Ilie, starul echipei, si Nicolas Popescu, fiul lui Gica Popescu – printre jucatorii Nationalei U19.

Campionatul European UEFA U19 revine, dupa ce a fost anulat in ultimele doua sezoane din cauza pandemiei, Slovacia gazduind competitia intre 18 iunie si 1 iulie. Televiziunea Romana transmite in direct si in exclusivitate toate partidele din grupa Romaniei, la TVR 1 si TVR 2, precum si semifinalele si finala, comentariul fiind asigurat de jurnalisti apreciati – Marian Olaianos, Emil Hossu-Longin, Cristian Mindru, Narcis Selaru; de asemenea, vom putea urmari studiouri speciale „EuroFotbal U19”, cu comentarii si analize, moderate de Tudor Furdui si Cristian Mindru.

O sansa foarte buna pentru echipa Romaniei U19 sa ajunga, dupa o pauza de 41 de ani, la Campionatul Mondial U20, care va avea loc anul viitor, in Indonezia. Conditia e sa terminam pe primele doua locuri in grupe, ceea ce inseamna automat si calificarea in semifinale. O sansa de calificare avem si de pe locul al III-lea, pentru ca ocupantele acestei pozitii din cele doua grupe intra la baraj, iar castigatoarea va fi echipa cu numarul 5 in semifinalele UEFA EURO U19, dar si la CM FIFA U20”, explica desfasurarea competitiei Marian Olaianos, jurnalistul TVR care se va deplasa in Slovacia pe perioada campionatului.

Printre jucatorii care s-au remarcat in Nationala U19 se numara rapidistul Rares Ilie, starul echipei, dar si Nicolas Popescu, fiul celebrului Gica Popescu. Adversarii elevilor antrenorului Adrian Vasai ii vor intalni, in Grupa A a campionatului, pe jucatorii tarii gazda, Slovacia, formatie calificata automat, chiar daca in ultimii doi ani a disputat doar meciuri amicale. De asemenea, din grupa fac parte echipele de tineret a Frantei – reprezentanta campioanei mondiale in fotbalul mare, respectiv a Italiei, o echipa puternica, unde activeaza si Fabio Miretti, unul dintre cei mai promitatori jucatori de la Juventus. Din Grupa B fac parte reprezentativele Angliei, Israelului, Serbiei si Austriei.

„Romania si-a adjudecat o data titlul de campioana europeana la aceasta categorie de varsta, in 1962, insa, la vremea respectiva, competitia nu capatase inca amploarea de astazi”, mai puncteaza Marian Olaianos.

Iata programul meciurilor Grupei A de la UEFA EURO U19, transmise in direct la TVR 1 si TVR 2:

Slovacia – Franta (sambata, 18 iunie, ora 18.30, la TVR 2, comenteaza Narcis Selaru)

Italia – Romania (sambata, 18 iunie, ora 21.00, la TVR 1, comenteaza Marian Olaianos)

Slovacia – Italia (marti, 21 iunie, ora 18.30, la TVR 2, comenteaza Cristian Mindru)

Romania – Franta (marti, 21 iunie, ora 21.00, la TVR 1, comenteaza Marian Olaianos)

Franta – Italia (vineri, 24 iunie, ora 18.30, la TVR 2, comenteaza Narcis Selaru)

Slovacia – Romania (vineri, 24 iunie, ora 18.30, la TVR 1, comenteaza Marian Olaianos)

Semifinala 1 (marti, 28 iunie, ora 18.00, la TVR 2, comenteaza Emil Hossu-Longin si Narcis Selaru)

Semifinala 2 (marti, 28 iunie, ora 21.00, la TVR 2, comenteaza Emil Hossu-Longin si Narcis Selaru)

Finala (vineri, 1 iulie, ora 21.00, la TVR 1, comenteaza Marian Olaianos)