Tehnologie

Un joc video realizat de romani este bine primit in Europa „The Spirit of Europe – Origins”, un joc video centrat pe istorie, cultura si valori europene

Istoria nu este un obiect prafuit pe o polita rece; este dovada unei umanitati vibrante, prinse intr-un vals al cautarii, dezvoltarii, decaderii si revenirilor.
In explorarea istoriei, de multe ori conteaza metodele si instrumentele utilizate. Fie ca vorbim de sistemul scolar sau aprofundarea din timpul liber, o abordare inovativa poate sa sprijine consistent intelegerea unor fenomene si conectarea lor cu prezentul, mai ales prin valorile transmise si consecintele avute.
Din aceasta perspectiva, un joc video educational realizat de o echipa de programatori romani din Arad ajuta procesul didactic in institutiile de invatamant unde se preda istoria Europei ori valorile europene dar este destinat si internautilor care doresc pur si simplu sa-si imbunatateasca cultura generala.
Echipa IT de la Predict CSD Consulting din Arad a pregatit in ultimii doi ani un joc video educational in limba engleza, „The Spirit of Europe – Origins”. In cadrul acestui proiect Erasmus+ au contribuit si partenerii: Asociatia Millenium Center din Arad – Romania, Euro – Net din Italia, IDEC din Grecia si Inercia Digital S.L. din Spania.
Jocul prezinta povestea Europei, de-a lungul unor perioade istorice cheie: Grecia Antica, Imperiul Roman, Migratia popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu si Renasterea.
Site-ul proiectului, care contine detalii cu privire la instalarea jocului, platforme utilizate, evaluare initiala si evaluare finala, este: https://thespiritofeurope.eu.
Jocul se gaseste si pe Steam: https://store.steampowered.com/app/1689280/Spirit_of_Europe__Origins.
Un clip sugestiv de introducere se afla la: https://youtu.be/fo9_1e6Wuj0?list=PL2rMjThllWgqbtiiRjDkAToSFTSELMzYW
Trailerul jocului poate sa fie vizionat aici: https://youtu.be/I4elJoEK0RA?list=PL2rMjThllWgqbtiiRjDkAToSFTSELMzYW

Cum este gandit, mai exact, PROCESUL DE INVATARE?
Vizand dezvoltarea unui mediu simulat captivant, cunoscut in mod obisnuit ca joc video, in care jucatorul calatoreste prin istoria Europei, de la inceputurile sale mitologice pana in prezent, participand activ la evenimente cheie de-a lungul istoriei si mitologiei care au modelat Europa de astazi, aceasta abordare conecteaza participantii cu valori, pe langa invatarea istoriei si mitologiei, culturii si civilizatiei Europei.
Pentru a obtine acces la joc, participantii pot sa se inregistreze si sa participe la evaluarea initiala constand dintr-un set de intrebari bazate pe istorie, la care au acces pe site-ul jocului: https://thespiritofeurope.eu. O evaluare finala va fi posibila dupa finalizarea jocului. Daca doresc, participantii au optiunea de a intra direct in joc, fara procesele de inregistrare si evaluarile aferente.
Jucatorul primeste misiuni care il duc prin diverse epoci, tabere ori combatanti, in incercarile de a urma cursul istoriei avand pacea ca valoare esentiala. Din zecile de misiuni, se pot exemplifica unele precum: dezvoltarea democratiei ateniene, epoca de aur a Atenei, reformele grecesti in materie de conducere, dezvoltarea Romei, crearea conditiilor propice pentru instalarea „Pax Romana” (Pacea romana), migratiile diverselor triburi, divizarea Imperiului Roman, reformele din timpul lui Carol cel Mare (supranumit si Pater Europae), pregatirea tratatului cunoscut mai tarziu ca Magna Carta, explorarea Ligii Hanseatice ca precursor al Uniunii Europene, dezvoltarea negotului si agriculturii in Europa, inceputurile Renasterii – Dante, Boccaccio, Francisc de Assisi, Toma de Aquino, Petrarca si multi altii.

Caracteristici ale jocului:
– gratuit;
– continut educational adecvat din punct de vedere istoric;
– doua taramuri: taramul spiritual si cel material;
– sistem de posesie, ce permite controlarea oricarui personaj din joc;
– sistem economic si de constructie utilizate pentru modernizarea si recrutarea unitatilor;
– lupta tactica, de strategie;
– poveste profund filozofica, fictionala, care implica zei, virtuti, vicii, concepte si ganduri, manifestate ca spirite;
– peste 15 ore de joc;
– 58 de unitati de lupta cu peste 50 de abilitati unice;
– peste 240 de personaje cu care sa interactionezi, din Grecia antica pana la Renasterea europeana din secolul al XII-lea, de la simpli oameni de rand pana la mari figuri ale istoriei europene.
– 13 harti unice care ofera peste 20 de misiuni;

Ce urmeaza?
Persoanele interesate de integrarea jocului video in diverse contexte educationale la scoala sau in alte structuri dedicate invatarii pot face acest lucru direct studiind site-ul proiectului, https://thespiritofeurope.eu sau ii pot scrie coordonatorului de proiect, Sorin-Victor Roman, la office@predictconsulting.ro pentru mai multe detalii cu privire la diverse variante de utilizare.
Acest produs a fost creat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor, iar Agentia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care va fi folosit continutul informatiei.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu