Comunicate

Victor Rebengiuc, la „Garantat 100%: „Nu ma lauda, domnule! S-ar putea sa imi faci rau”

„88 de ani, in 88 de minute” – un eveniment in onoarea actorului Victor Rebengiuc ne ofera realizatorul Catalin Stefanescu la „Garantat 100%” pe 2 (ora 22:15) si 9 ianuarie (ora 23:15), la TVR 1.

In primele zile ale anului 2022, TVR ne invita la un eveniment cultural cu totul deosebit: sarbatorirea unuia dintre cei mai mari artisti ai scenei de teatru si film, a uneia dintre cele mai mari personalitati ale culturii romane – actorul Victor Rebengiuc.

„Sunt 88 de minute in care nu mai exista teatru, film, realitate, ci spectacolul unor povesti spuse de un mare actor, care ne transporta intr-o lume unica, din care vibreaza viata si profesia unui mare artist”, marturiseste Catalin Stefanescu, asteptandu-ne sa-i fim alaturi pe 2 si 9 ianuarie 2022, la primele editii „Garantat 100%” din noul an, dedicate actorului Victor Rebengiuc.

Cele doua editii speciale „Garantat 100%” reprezinta o discutie in fata publicului Les Films de Cannes a Bucarest, cu Victor Rebengiuc. O discutie cu totul diferita de cele pana acum prin faptul ca este o privire de ansamblu asupra intregului sau parcurs atat in teatru, cat si in film, de la momentul cand ales sa urmeze actoria, pana la momentul actual, care, la 88 de ani, pentru Victor Rebengiuc inseamna, in cea mai mare parte, o viata inchinata actoriei.

„Facem o incursiune prin cariera domnului Rebengiuc, vorbim cu colaboratori si colegi, cu oameni de teatru sau film, de care il leaga diverse momente cheie”, adauga Catalin Stefanescu. Nu vor lipsi momentul 1989 sau Piata Universitatii.

„Nu ma lauda, domnule! S-ar putea sa imi faci rau!”, exclama la un moment dat Victor Rebengiuc in timpul dialogului, neoprindu-ne sa-l admiram, dar explicand ca e o persoana sfioasa, care prefera sa se gandeasca la profesia pe care o face, la arta sa si nu la laudele pe care le primeste in urma acestora.
Cu mare sinceritate si franchete, invitatul lui Catalin Stefanescu relateaza povesti si ganduri pe care nu le-a mai exprimat pana acum in fata unui public. Nu putine sunt momentele in care vom rade in hohote, dupa cum exista si parti ale aceste convorbiri in care cu greu ne vom putea retine o lacrima.

Una dintre partile spectaculoase ale acestei intalniri o reprezinta montajul extraordinar al momentelor din cariera actorului Victor Rebengiuc. In plus, mesajele unor actori, regizori, alte personalitati din tara si strainatate, cu care Victor Rebengiuc a interactionat in viata, teatru sau film dau evenimentului o nota de spectacol elegant, plin de emotie.

„E o sarbatoare cum rareori s-a facut pentru un actor de o asemenea anvergura si, in acelasi timp, un eveniment meritat pentru un astfel de actor care a scris istorie in cultura contemporana”, subliniaza Catalin Stefanescu. Regizorul Cristian Mungiu, directorul Les Films de Cannes a Bucarest, a tinut sa atraga atentia la inceputul festivalului desfasurat in luna octombrie ca festivalul pe care il conduce intentioneaza sa onoreze personalitati ale teatrului si filmului nostru „cata vreme sunt in viata si ne mai putem bucura de prezenta lor aici”.

Modul in care a fost organizata aceasta gala seamana cu felul in care astfel de evenimente sunt organizate in Europa Occidentala sau Statele Unite ale Americii si reprezinta gesturi absolut firesti pentru niste artisti care inseamna ceva pentru cultura unei natii.

Editiile speciale „Garantat 100%” dedicate actorului Victor Rebengiuc reprezinta si rezultatul unei lungi colaborari intre Televiziunea Romana si Les Films de Cannes a Bucarest, iar realizatorii „Garantat 100%” multumesc echipei festivalului de film amintit pentru o colaborarea excelenta, pentru dedicatia totala dovedita la inregistrarea evenimentului.

Dialogul lui Catalin Stefanescu, la „Garantat 100%”, cu actorul Victor Rebengiuc va putea fi urmarit la TVR 1 in doua parti: duminica, 2 ianuarie 2022, ora 22:15 si duminica, 9 ianuarie, ora 23.15.