Sport

„Water-football” si biathlon de plaja, la „Microbist de Romania”

Tudor Furdui ne asteapta miercuri, 30 iunie, de la ora 22.00, la TVR 1, cu episodul 10 al reality-show-ului dedicat celor mai infocati suporteri. Alte probe spectaculoase si inedite pun la incercare conditia fizica si talentul celor cei zece concurenti.

Dupa ce au trecut printr-o multime de aventuri, dupa ce au zburat pe sub apa, s-au luptat parte in parte cu rechinii sau au folosit crabii pe post de cai, cei zece suporteri care lupta pentru titlul de „Microbist de Romania” au parte de noi experiente in premiera mondiala. Pe 30 iunie, vedem ce n-a vazut Parisul: primul meci de fotbal pe apa jucat vreodata, dar si o proba extenuanta – dar foarte amuzanta – biathlon pe plaja. Tudor Furdui fluiera continuarea jocului miercuri seara, de la ora 22:00, la TVR 1.

Sportul in care se vor intrece cei zece destoinici in editia cu numarul 10 „Microbist de Romania” a fost botezat „fotbal de apa” (sau „water-football”, pentru amatorii de englezisme) si nimeni nu l-a mai jucat vreodata, pentru ca arbitrul nu fluiera startul daca mingea nu sare. Terenul este o laguna cu apa de 10-15 centimetri. Mingea trebuie sa fie mereu deasupra apei, dar piciorul va sta pe nisipul fin de sub apa, ceea ce va face din aceasta proba un adevarat spectacol, mult mai interesant decat orice alt tip de fotbal, inclusiv cel pe consola… Daca experienta celor care au jucat fotbal profesionist isi va spune cuvantul, ori daca se va dovedi ca, pe o suprafata acvatica, poate castiga oricine, indiferent cat fotbal a jucat, aflam miercuri seara, la „Microbist de Romania”.

La proba individuala, cei 10 ambasadori incearca un nou sport, biathlonul de plaja, care presupune o cursa desfasurata jumatate prin apa, jumatate pe uscat, dar cu echipament de snorkeling pe toata durata evolutiei (masca, tub si labe). Rezultatul – o proba in care pe concurenti ii trec… toate apele, dar foarte distractiva pentru privitori.

Concursul „Microbist de Romania” se apropie de final. Cine va fi, oare, primul Campion National la… Microbism? Clasamentul poate suferi oricand modificari, pentru ca jocul se incheie doar atunci cand fluiera arbitrul. Adica, peste inca un episod. Cu ochii pe ceas, Tudor Furdui ne asteapta la TVR 1 miercuri, 30 iunie, de la 22 fix, la o noua intalnire cu „Microbist de Romania”.