Angela Nicolae

Catalog produse

Artist plastic, nascuta in Republica Moldova

In 2019 am acceptat provocarea de a lucra cu rasina epoxidica,  care reprezinta o forma noua de arta cu medii mixte, arta intuitiva.

Patrunderea in lumea fascinanta a rasinei permite crearea de universuri infinite pornind de la elementele intalnite in mod frecvent in natura, singura limita fiind imaginatia.

Valentele rasinei nu au limite, fiind o substanta chimica transparenta bicomponenta ce permite artistului sa creeze obiecte, tablouri folosind pigmenti  si diferite materiale mixt-media si confera un aspect 3D.

Anticiparea modului in care diferite componente interactioneaza cu rasina si ifluenta diferitilor factori precum temperatura de intarire si variatia ei actioneaza asupra rezultatului final, creaza o dependenta a artistului de aceasta noua forma de exprimare.

Posibilitatile infinite de combinare a diferitilor pigmenti si materiale cu rasina permit artistului sa creeze lucrari unice ce pot fi personalizate prin culoare, tehnici de aplicare, forme, teme.

Mi-am indreptat creativitatea artistica catre arta functionala: mobilier, obiecte de iluminat, tavite – obiecte ce ne pot servi si bucura totodata, creand o atmosfera unica de interior.  Menirea artei functionale este imbinarea artei cu viata cotidiana,  permitand emotiilor estetice sa patrunda in caminul nostru si poate fi un cadou unic si special pentru cei dragi.

Unicitatea fiecarei lucrari permite artistului sa descopere permanent noi elemente si tehnici de combinare ale acestora, astfel acesta fiind intr-o permanenta evolutie.

Unicitatea fiecarei lucrari si faptul ca obtinerea unei lucrari identice este teoretic imposibila, permit beneficiarului final al lucrarii sa realizeze o personalizare unica a spatiilor dorite, putandu-si crea astfel un univers personal si intim unic.