Asociatii si ONG-uri

Sustine binele

Sustinebinele.ro – cel mai mare catalog de ong-uri din Romania s-a nascut de la o nevoie a pietei non-profit si anume lipsa de finantare. Chiar daca au trecut aproape 20 de ani de cand se poate dona in Romania doar 8% din firmele pe profit redirectioneaza impozitul aferent si doar 20% din romanii angajati aleg sa completeze formularul 230. Noi credem ca este o lipsa de informare si o lipsa de incredere a romanilor vis-a-vis de ong-uri si activitatile acestora. Prin un proces atent gandit de o echipa multidisciplinara, sustinebinele.ro aduce la lumina ong-uri de incredere si proiecte cu impact valoros pentru viitorul nostru, al tuturor.

Afla mai multe pe:

Site: https://www.sustinebinele.ro/

Asociatia Taxiul cu bomboane

POVESTEA TAXIULUI
SI A PRIETENILOR SAI…

Totul a inceput cu o simpla initiativa in primavara lui 2012 cand taximetristul Ion Cristian Roman a dorit sa transforme o simpla calatorie prin Bucuresti intr-una speciala. Clientii primeau bomboane, puteau asculta o muzica placuta sau puteau primi un tur inedit al Capitalei. Mai apoi taximetristul s-a gandit ca ar putea sa stranga carti si jucarii pentru copiii din spitale, urmand ca in fiecare sambata sa se mearga la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie”.

In timp, sute de voluntari si donatori, parteneri in fapte bune, s-au alaturat in proiectele umanitare dedicate mamelor si copiilor din spitale, oamenilor fara adapost, oamenilor din medii sarace si nu numai!

Comunicate de presa:

”Asociatia Taxiul cu bomboane organizeaza ”Coiful cu biscuiti” sambata 14 mai 2022”

Afla mai multe pe:

Site: https://taxiulcubomboane.ro/

Facebook:  https://www.facebook.com/taxiulcubomboane

Organizatia Umanitara CONCORDIA

De 30 de ani, coordonam si implementam proiecte sociale si intervenim in comunitatile sarace pentru a-i ajuta pe cei care traiesc aici sa-si construiasca noi povesti de viata. Prin casele de tip familial, centrele de zi, casele de tip familial pentru copii, scolile si locuintele sociale din Bucuresti, Ilfov, Dambovita si Prahova, ajutam copiii si tinerii sa-si regaseasca increderea, sa se dezvolte si sa porneasca pe un nou drum spre o viata independenta. Alaturi de partenerii nostri, ajutam peste 2.000 de persoane in fiecare an.

Comunicate de presa:

”Proiect social pentru combaterea abandonului scolar in medii defavorizate”

Afla mai multe pe:

Site: https://www.concordia.org.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/OrganizatiaUmanitaraConcordia/

Fundatia pentru Comunitate

Fundatia Pentru Comunitate

… este o organizatie non profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare,  astfel  incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa.

Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie, sprijina copii si tineri talentati in realizarea viselor si proiectelor acestora. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta,  precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea, de reabilitarea lor. Fundatia pune accent pe programe care se realizeaza prin cooperari transfrontaliere, prin parteneriate in regiunea Europei Centrale si de Est. Consiliul Director al Fundatiei va organiza programe care fac posibila urmarirea scopurilor formulate.

Partenerul oficial al Fundatiei este compania MOL Romania, integrata grupului MOL, a carui politica de responsabilitate sociala se axeaza pe sprijinirea copiilor, a tinerilor talentati, precum si a celor cu probleme de sanatate.

Comunicate de presa:

”MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate sustin cu 563.000 lei performanta a 581 de tineri sportivi si artisti”

Afla mai multe pe:

Site: https://www.pentrucomunitate.ro/ro

Facebook: https://www.facebook.com/FundatiaPentruComunitate

Fundatia Sanse Egale

Fundatia Sanse Egale este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 2008, care are ca principal scop dezvoltarea unui mediu de educatie si sanatate mai bun pentru copii si adolescenti. Prin campaniile desfasurate a sustinut si sprijinit copiii/ adolescentii cu rezultate bune la invatatura, dar fara posibilitati materiale, a ajutat copii talentati sa-si dezvolte aptitudinile, in diferite domenii.

Comunicate de presa:

”Avionul lui Mos Craciun: ajutor pentru satele izolate din Romania”

Afla mai multe pe:

Site: https://fundatia-sanse-egale.ro/

HOSPICE Casa Sperantei

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania.
HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere si un centru socio-medical la Adunatii Copaceni destinat exclusiv copiilor pacienti si familiilor acestora. In cei 30 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru aproape 45.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

Comunicate de presa:

”Actiunea caritabila “E ziua ta, Copile!”

Afla mai multe pe:

Site: https://www.hospice.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei/

CASA IOANA un nou inceput

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/10/casa-ioana-logo-300x250.jpg

Asociatia Casa Ioana isi desfasoara activitatea in Bucuresti, Romania si furnizeaza servicii de gazduire temporara si servicii complexe de suport pentru femeile si copiii victime ale violentei domestice si pentru familiile fara adapost, cu scopul de a ii imputernici pentru a-si reconstrui viata, departe de abuz si frica. In lipsa unor servicii rezidentiale care sa mentina familia unita, asociatia este principala organizatie dedicata reintegrarii familiilor fara adapost si a femeilor si copiilor victime ale violentei domestice.

De 25 ani, Asociatia Casa Ioana ofera aceste servicii, timp in care am reusit sa strangem si sa investim mai bine de € 2,000,000 cu scopul de a oferi noi inceputuri pentru 5,394 persoane singure, 6,015 familii si 7,601 copii. In acest sens, am beneficiat de suportul a mai mult de 500 de parteneri din domeniul corporate si a zeci de mii de donatori individuali. Mai mult de atat, peste 450 de voluntari si-au dedicat mai bine de 9000 de ore activitatilor desfasurate in centru.

Misiunea noastra o indeplinim prin intermediul Programului Acasa, ce are urmatoarele obiective:
• pe termen scurt: gazduire, hrana, siguranta, facilitarea accesului la asistenta medicala;
• pe termen mediu: consiliere sociala in vederea obtinerii documentelor de identitate, de stabilire a resedintei; consiliere psihologica si suport emotional, consiliere si informare, orientare vocationala si reintegrarea pe piata fortei de munca, integrarea/reintegrarea copiilor in sistemul educational; indrumare consiliere juridica; educatie financiara in vederea unei bune gestionari a bugetului personal;
• pe termen lung: insertie si reinsertie sociala care vizeaza continuitate pe piata fortei de munca, stabilitate financiara si locativa, stabilitate emotionala

Afla mai multe pe:

Site: https://casaioana.org/

Facebook: https://www.facebook.com/asociatiacasaioana

Instagram: https://www.instagram.com/casaioana95/

Fundatia pentru copii
Sansa la viitor

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/10/logo-fundatie-Sansa-la-Viitor-01-300x300.png

Noi suntem oamenii Fundatiei pentru copii Sansa la Viitor.

Am pornit totul din suflet, am ales sa luptam prentru fiecare procent in parte 100% PENTRU RECUPERAREA COPIILOR CU AFECTIUNI PSIHO-NEUROMOTORII .
NOI am ales sa ne oferim timpul, resursele materiale, energia si talentul pentru o calatorie care intotdeauna incepe cu un PRIM PAS!

Noi suntem o echipa de tineri entuziasti.
Nu suntem atat de tineri cat sa ne permitem sa nu fim pragmatici, dar suficient cat sa stim ca putem realiza lucruri marete cu rabdare si consecventa.
Fundatia pentru copii Sansa la Viitor ofera servicii de recuperare psiho-neuromotorie copiilor incadrati cu certificat de handicap ce provin din familii defavorizate financiar.

Afla mai multe pe:

Site: https://www.sansalaviitor.com/

Facebook: https://www.facebook.com/sansalaviitor

Instagram: https://www.instagram.com/fundatiasansalaviitor/