Home » Clarvazatorului din Baicoi i s-au aratat timpul si locul pentru premiera Teatrului „Stela Popescu” – foto & video –
Evenimente

Clarvazatorului din Baicoi i s-au aratat timpul si locul pentru premiera Teatrului „Stela Popescu” – foto & video –

Grupul de comunicare strategica al Clarvazatorului din Baicoi, intrunit intr-o noua sedinta, a emis hotararea prin care decide: „Pe ultima suta de metri, Teatrul „Stela Popescu” va lansa premiera cu spectacolul pregatit de fostii membrii ai grupului Divertis acolo unde se (mai) poate juca pe 15 noiembrie, de la ora 20, adica… pe internet, pe platforma www.mystage.ro”.

Membrii grupului Distractis si-au pus in minte sa rezolve problemele secolului si sa va aduca pe scena pe cel care le stie pe toate (nu, nu este Ion Cristoiu… se aud ritmuri de tobe), pe cel care descuie toate mintile incuiate (o fi Mircea Badea?… ritmurile de toba se intetesc), cel care intra in ungherele nebanuite ale viitorului (e clar, pare a fi CTP-ul… se aud si timbalele), pe Unicul, pe Fantasticul… pe Insusi Clarvazatorul din Baicoi! (sunete de trompete, lumea este in extaz, femeile arunca flori, copiii arunca temele, barbatii arunca sticlele goale, zboara mii de porumbei, in tribuna oficiala apar Trump, Putin si Iohannis pupandu-se pe masti).

O fi tot un cabaret politic? O fi drama? O fi circ? Dar ce conteaza? Intr-o lume in care „Vaz enorm si simt monstruos” a devenit  „Vaz online si simt virtual”,  Clarvazatorul din Baicoi va va raspunde la toate intrebarile pe care nu vi le-ati pus niciodata si mai ales nu va rezolva niciuna din problemele lumii (sunet de tobe sparte si de trompete dogite,  Raluca Turcan danseaza giamparale cu Ludovic Orban)

In distributie Doru Antonesi, Florin Constantin, Cristian Gretcu, Valentin Gora, Silviu Petcu, Doru Pircalabu, Paula Chirila, Irina Caramizaru/Ana Maria Ivan, Sorin Aurel Sandu, Catalin Frasinescu, Silvia Mauritiu, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cristina Marin Neagu. Regia Felix Crainicu, scenografia – Livia Visanescu, aranjament muzical – Viorel Andrinoiu, lumini – Marian Iancu. Clarvazatorul din Baicoi – o productie a Primariei municipiului Bucuresti prin Teatrul „Stela Popescu”.

Managerul Teatrului, actorul Nicolae Punga, declara inaintea premierei : “Teatrul Stela Popescu a semnat in 2019 actul de nastere al tranzitiei catre scena de teatru a grupului care in patru decenii a devenit din Divertis – Distractis, prin premiera cu Satul paralel. In vremuri in care cheful de a rade pare ca le-a disparut tuturor celor din jurul nostru, Teatrul “Stela Popescu” considera ca are datoria de a va aminti ca a face haz de necaz a fost intotdeauna una dintre “supapele psihologice” ale romanului, lansand in online premiera cu Clarvazatorul din Baicoi, o piesa care incearca sa puna accentul pe acele detalii pozitive, amuzante, care detensioneaza pe oricine, o piesa care vede realitatea acestor zile prin ochii care zambesc ai… clarvazatorului. Vizionare placuta !”

De 40 de ani, stilul Divertis / Distractis este unul extrem de bine conturat (si totodata, cunoscut de milioane de romani): inteligent, abrupt, spumos. Este o reteta care garanteaza succesul, dupa care a fost construit spectacolul „Clarvazatorul din Baicoi”, un show care abordeaza o tema niciodata suficient exploatata – relatia omului cu asteptarea. Mai mult decat atat, este vorba despre relatia romanului cu asteptarea si despre diferenta dintre realitatea imediata si proiectia noastra referitor la ce ar trebui sa se petreaca. Romanii si-au faurit o conceptie aparte despre asteptare, crezand cu tarie ca solutiile vor fi aduse, candva, de un salvator oarecare (americanii, politicianul X sau Y, lozul in plic etc.), uitand cu desavarsire de propria lor capacitate de a schimba ceva in bine. Iata un mare adevar exploatat intens si ironic de spectacolul Clarvazatorul din Baicoi.

Lume, lume, dati click pe distractie, la reprezentatia online a Clarvazatorului din Baicoi ! “Ce n-a vazut el, nu exista! Ce n-a gandit el, nu se rosteste!  Si nu uitati:  N-am prezent, n-am viitor, dar cred in Clarvazator !”

Premiera, cum unde si cand ? Online, pe www.mystage.ro, duminica 15 noiembrie, incepand cu ora 20:00.