Comunicate

Din 29 martie, la TVR 3, peste 40 de ore de programe culturale saptamanal

Primavara aduce, saptamanal, la TVR 3, peste 40 de ore de programe culturale. Sezoane noi ale emisiunilor consacrate, dar si productii realizate in premiera, va asteapta din 29 martie, la TVR 3!

Cultura, informatie si educatie, la TVR 3, unde creatori din toate domeniile, de la Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Timisoara, Targu Mures, Chisinau, se intalnesc cu telespectatorii lor.

Principalele evenimente, din timpul unei saptamani bucurestene, isi vor gasi locul la “Tura prin cultura”, sambata, ora 21:50, la emisiunea al carei titlu sugubat este o ilustrare perfecta a continutului.

Marius Constantinescu si Irninis Miricioiu vor povesti ce carti s-au mai lansat, ce spectacole se mai joaca – chiar si online, ce expozitii s-au mai vernisat sau – noutatile pregatite de TVR 3, unde cultura se afla la ea acasa.

“Cult@press”  va propune, sambata, de la ora 19:50, sa ramaneti conectati la realitatea culturala, proiectata in paginile presei de profil. Titlurile si articolele va sunt semnalate de Carmen Tarnoveanu si Irninis Miricioiu. Revista presei culturale ofera informatii percutante si indeamna la reflectie.

Tot sambata, de la ora 21:00, avem “Seara de dans contemporan”, un parteneriat cu Centrul National al Dansului Bucuresti, care ne propune spectacole reper din anii 2000, dar si proiecte coregrafice noi. Bogdana Pascal ne invita sa urmarim legatura intre generatiile de artisti ce se vor intersecta in fiecare seara de sambata.

Nici artele plastice nu sunt uitate: zilnic, de luni pana duminica, de la ora 22:50, Ileana Ploscaru Panait va administra fiecarui telespectator “Pastila de arta”.

Ne intalnim cu “A doua Romanie”, cea de dincolo de granite, in emisiunea moderata de Corina Dobre, sambata, de la 15:30, dupa aceea sunteti invitati „La un pas de Romania”, emisiune realizata de Aura Dobre, la ora 16:30, in Maramuresul Istoric din dreapta Tisei, Regiunea Transcarpatia, Ucraina.

TVR 3 continua sa va aduca acasa, opere dramaturgice de exceptie, la Teatrul National de Televiziune, in fiecare duminica, de la ora 20:00, un proiect al Casei de Productie TVR.

Programele care au fidelizat telespectatorii TVR 3 se regasesc in oferta noastra. Vineri, ora 21:00, mergeti pe “Drumul lui Lese” Sezonul 13 il aduce pe Maestrul Grigore Lese cu propriile chipuri ale umilintei, dar si cu amintiri, destainuiri, marturii ale personalitatilor invitate. De la ora 23:00, “Deportatii” lui Radu Gaina isi marturisesc, cutremurator, in noi episoade, lupta pentru supravietuire.

Sambata, la 13:30, Daniela Mitache reia incursiunea in istoria de 155 de ani a institutiei etalon a tarii, sub genericul “Academia Romana-prezentul continuu”. De la ora 20:30, la “Vizual”, Marius Constantinescu ne descopera arta din perspectiva fotografiei, a arhitecturii, a designului, a urbanismului, sau peisagisticii. Sambata continua cu ritmuri de rock aduse de Doru Ionescu la “Remix” si se incheie cu film.

Duminica, de la ora 13:00, Monica Nicolescu ii aduce la TVR 3 pe romanii care trec prin “A doua emigrare”, dupa ce se intorc din strainatate. Mircea Neacsa ne invita, de la ora 16:00, la „Cantec si poveste”, in Bucuresti, Muntenia si Dobrogea. In cursul saptamanii, de luni pana vineri, la ora 19:00, programul ajunge in toate regiunile tarii.

Intre orele 20:00 si 23:00, dam startul unui veritabil maraton cultural prin intreaga tara, cu emisiunile „Cap de afis” , „CULT@rt”, „Piper pe limba”,  “Ghici cine vine la cina?”, “Picatura de cultura”, “Cu cartile pe fata”. Dialogurile lui Andrei Marga vor putea fi urmarite duminica.

Casa de Productie TVR ne prezinta sambata, la pranz, “Locuri, oameni si comori” cu Emilia Nicolaescu, iar seara, “Regatul salbatic” cu Mihai Enea. Nu lipsesc nici documentarele, care vor fi difuzate nu doar sambata ci si duminica, de la ora 19:00.

“Recitalurile Concursului International George Enescu”, Festivaluri de muzica din 2020, “Poesis”  cu momente din arhiva de aur a Televiziunii Romane, “Spectacolul lumii”, “Nocturne”, nu lipsesc din grila TVR 3, iar duminica dimineata este rezervata spiritualitatii.

Ramaneti pe TVR 3 ca sa traiti Primavara din plin!