Antreprenoriat Comunicate

Savini Due, producatorul de mobilier de baie din Sebes, isi extinde capacitatea de productie cu doua noi hale si prin retehnologizare

Inceputul acestui an aduce schimbari importante pentru Savini Due, producatorul numarul 1 de mobilier de baie din Romania si unul dintre cei mai renumiti producatori de mobilier de baie din Europa. Mai exact, in urma unor investitii care s-au ridicat pana la aproximativ 12 milioane de euro, compania isi extinde capacitatea de productie cu doua noi hale, a caror lucrari de constructie se apropie de final. Investitiile facute au vizat retehnologizarea, automatizarea si digitalizarea procesului de productie, aspecte ce vor da companiei posibilitatea de a dezvolta noi produse, mult mai eficient si fara impact negativ asupra mediului inconjurator.
Daca in anul 2021, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 32 de milioane de euro, in acest an compania estimeaza ca cifra de afaceri va creste pana la aproximativ 39 milioane de euro. Potrivit companiei, constructia noilor hale a reprezentat o investitie mai mult decat necesara pe fondul cresterii cererii de mobilier de baie, atat la nivel intern, cat si international.
Noile hale vor creste semnificativ capacitatea de productie a companiei, astfel ca spre deosebire de anul 2021, in anul curent este asteptat ca intreaga capacitate de productie sa creasca cu aproximativ 35-40%. In anul precedent, compania avea un numar de 284 de angajati, iar cresterea numarului acestora in 2022 este estimat ca va fi intre 5 si 10%, avand in vedere ca o mare parte din investitii s-au concentrat pe automatizare si robotizare. In urma investitiilor realizate in cele doua hale, suprafata de productie a companiei a crescut de 4 ori, astfel ca in prezent aceasta totalizeaza 71.000 m².
“Tehnologiile de productie, care vor fi utilizate in noile hale, au 0 emisii de compusi organici volatili. Prin utilizarea noilor tehnologii, compania isi propune sa reduca cat mai mult posibil impactul asupra mediului si chiar sa devina un model de urmat si pentru alte companii. In acest sens, anuntam ca noile produse dezvoltate integreaza materiale inovative si eco-sustenabile. Intreaga gama de produse Savini Due (mobilier de baie, oglinzi de baie si capace de toaleta din MDF) sunt certificate FSC si atesta angajamentul companiei pentru utilizarea responsabila a resurselor mediului inconjurator”, declara Piersante Savini, Proprietar al Savini Due.
Savini Due este o referinta in industria mobilierului de baie nu doar in Romania, ci si in spatiul international, care si-a propus inca de la infiintare, din anul 2003, sa ridice calitatea in materie de produse de mobilier de baie la standarde cat mai inalte. Prin stabilirea unor obiective tangibile, dar si prin investitiile constante in tehnologii si automatizare, Savini Due a reusit sa devina in scurt timp unul dintre cei mai mari producatori de mobilier de baie din Europa. Reamintim totodata faptul ca brandul romanesc a fost implicata de-a lungul existentei sale in diferite proiecte locale care sustin educatia, proiecte dedicate sportului prin implicarea in alaturi de echipa continentala de ciclism Giotti Victoria Savini Due, iar in ultimii ani a devenit sponsor oficial al emisiunii TV “Visuri la cheie”.