Evenimente

Spectacolul “Hotul de margaritare” se joaca la Teatrul de vara Herastrau, pe 13 august

Vineri, 13 august, Teatrul „Stela Popescu” prezinta la Teatrul de vara Herastrau spectacolul „Hotul de margaritare” in regia Amaliei Ciolan, scenografia Mihaelei Popescu si coregrafia Ioanei Macarie.
Distributia e compusa majoritar din actori tineri, in rolul principal, Eliabar, fiind Cristian Neacsu, alaturi de care evolueaza Alexandru Floroiu, Paul Cimpoieru, Sorin Aurel Sandu, Catalin Frasinescu, Tamara Roman/Amalia Popa/Ana Maria Carablais, Teodora Calagiu /Ana Maria Carablais, rolul Eli fiind jucat de Viorel Stefan Paunescu.
”Ce interes poate sa aduca in vremurile noastre o parabola biblica si cum poate ea sa se transforme in expresie teatrala? Chiar daca porneste de la parabola biblica, textul este atat de bine construit, atat de posibil, de omenesc si de actual – un tanar care pleaca sa afle lucrurile intr-o alta lume – incat interesul poate veni tocmai din faptul ca noi chiar traim vremuri in care tinerii isi cauta norocul, viata, profesia intr-un alt spatiu decat cel in care s-au nascut. Sunt absolut convinsa ca va exista interes in randul publicului, ca va exista pentru multi un tip de regasire in parabola biblica a fiului risipitor “, declara regizoarea spectacolului.
Textul piesei Hotul de margaritare, scris in anii 50 de mitropolitul Bartolomeu Anania, este centrat pe parabola Fiului Risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Piesa prezinta doua dintre dimensiunile fundamentale ale crestinismului, generozitatea si dragostea de Dumnezeu si invita la meditatie si reflectie. Textul este plin de figuri de stil si de imagini de o frumusete stilistica, dar si teologica deosebita, dezvaluind spectatorului deopotriva pe scriitorul Valeriu Anania si pe calugarul Bartolomeu Anania. In aceasta confruntare, sau mai bine zis in discutia cu sinele a scriitorului cu calugarul, pare sa fi invins calugarul, fapt ce nu umbreste valoarea literara a piesei. Conceptul regizoral nu se limiteaza la cuvant, spectacolul beneficiind de contributia corpului de balet al Teatrului “Stela Popescu”, care isi descopera valente noi, jucandu-se la granita dintre coregrafie si joc scenic.

Biletele se pot cumpara online, de pe platforma www.mystage.ro sau de la teatrul unde se joaca, in ziua spectacolului

www.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescuOfficial
www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Organizator : Teatrul „Stela Popescu”
Parteneri media : Radio Romania Cultural, Romania TV, agentiadecarte.ro, Ziarul de Bucuresti, mySTAGE.ro, Revista Vitrina cu poezii, Metropola tv, Zile si nopti
Sponsori : InfoCons, DDS Diagnostic, Borsec, Austral