Comunicate

TVR 2 , programe pentru intreaga familie de 1 Decembrie

• CASTIGA ROMANIA! , editie speciala alaturi de trei mari vedete
• Filme artistice si documentare premiate

Aniversam Ziua Nationala a Romaniei cu programe de sarbatoare. „Castiga Romania!” a pregatit, de la ora 20:00, o editie speciala alaturi trei personalitati ale micului ecran: interpreta Mirabela Dauer, omul de televiziune Carmen Movileanu si compozitorul Horia Moculescu. In anul in care sarbatorim 65 de ani alaturi de TVR, vedetele vor raspunde intrebarilor despre Televiziunea Romana. Nu vor lipsi documentarele istorice, precum „Iasi, capitala de razboi” (difuzat de la ora 7:00) iar pentru prima data la un canal de televiziune romanesc, TVR 2 va difuza, de la ora 13:35, „Romania neimblanzita”, (Romania, 2018). Filmul de aventuri „Prieteni fara grai” (Romania, Canada, 1969) si „Atentie, nu ne suparati!”, o comedie cu Bud Spencer, Terrence Hill, John Sharp, vor completa ziua de sarbatoare de 1 decembrie.

Romania neimblanzita” – un documentar-eveniment, 1 decembrie, de la ora 13:35 (redifuzare marti, 2 decembrie, ora 7:10).

Cu o larga apreciere la nivel international, „Romania neimblanzita” (Romania, 2018) este atat o invitatie la cunoastere si un mod de a stimula interesul oamenilor pentru universul viu din jur, indiferent ca este vorba de mamifere, pasari, pesti, plante, insecte sau reptile, cat si un apel la tandrete ecologica. „Romania neimblanzita” este realizat de casa de productie „Off the Fence”, companie britanica parte din elita mondiala a filmelor de profil. Regia ii apartine lui Thomas Barton-Humphreys, dupa un scenariu semnat de Thomas Barton-Humphreys si Alex Paun, iar versiunea in limba romana il are ca narator pe actorul Victor Rebengiuc, nume legendar care a marcat scena si cinematografia romaneasca.

Carmen Movileanu, Mirabela Dauer si Horia Moculescu vin la „Castiga Romania!”

Miercuri, 1 decembrie, de la ora 20:00, tema editiei speciale „Castiga Romania!” este aniversarea a 65 de ani de la prima emisie a TVR. Intrebarile adresate celor trei invitati, Mirabela Dauer, Carmen Movileanu si Horia Moculescu, vor fi completate cu imagini din Arhiva de Aur, amintiri si melodii celebre. Ati fi banuit ca la debutul TV Mirabela Dauer avea parul lung si negru? Stilistul care i-a schimbat coafura si culoarea parului in blond a fost Doina Levinta, iar rochia purtata a fost semnata de Zina Dumitrescu. Fiecare invitat va avea parte si de cate o surpriza emotionanta: un montaj video de 2-3 minute cu secvente de arhiva de la inceputul carierei. Editia speciala „Castiga Romania!” se difuzeaza si pe canalele TVRi (de la ora 22:00) si TVR Moldova (de la ora 23:50).

Nu vor lipsi nici filmele artistice potrivite pentru o zi de sarbatoare. De la ora 9:30, traim aventura alaturi de „Prieteni fara grai” (Romania, Canada, 1969) Regia: Paul Fritz Nemeth, Gheorghe Turcu, distributia: Tony Kramreither, Dorin Dron, George Mihaita, Ernest Maftei, Draga Olteanu-Matei.
Alex si Carlo s-au cunoscut in timp ce erau in inchisoare si au ramas prieteni. Cand Carlo isi viziteaza prietenul, in mintea celor doi se infiripa un plan: sa-l omoare pe Vincent, fratele sotiei lui Alex, si pe cei doi copii ai sai (Johny si Dana), pentru a pune mana pe averea acestuia. Planul lor pare sa functioneze: Vincent sufera un “accident” de masina, iar Johny, urmarit de cei doi barbati, cade de pe un deal in raul din apropiere. Singura piedica in fata imbogatirii lor ramane Dana, care are doar cateva luni, omorarea micutei devenind o simpla formalitate. Lucrurile nu vor sta insa chiar asa, pentru ca viata baiatului este salvata de doi caini, care ulterior o vor “rapi” pe micuta .
De la ora 21:10, telespectatorii TVR 2 pot urmari comedia „Atentie, nu ne suparati!” (ALTRIMENTI CI ARRABBIAMO-Italia, Spania, 1974) Regia: Marcello Fondato. Cu: Bud Spencer, Terrence Hill, John Sharp.
Mecanicul Ben si camionagiul Kid termina la egalitate o spectaculoasa cursa auto, dar sunt nemultumiti pentru ca ar trebui sa imparta masina castigata. Pana sa se decida cui revine mult ravnitul premiu pe patru roti, acesta e distrus de un mafiot, iar cei doi rivali se aliaza pentru a-si recupera paguba.

La TVR 3, isi dau intalnire romanii de pretutindeni

TVR 3 dedica o zi intreaga aniversarii Zilei Nationale a Romaniei cu programe preluate de la toate Studiourile Teritoriale ale SRTv. Incepand cu ora 10.00, este programat spectacolul „1 Decembrie – Alba uneste Romania”(TVR TG Mures). Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in acest an, Centrul de Cultura ,,Augustin Bena” din Alba-Iulia lanseaza in premiera nationala: Orchestra Romana de Folclor. Cu aceast prilej va avea loc si concertul extraordinar de muzica populara- Alba uneste Romania.

La ora 13.30 – „Banatenii in primul razboi mondial” (TVR Timisoara), un documentar istoric despre participarea banatenilor in Primul Razboi Mondial, iar de la ora 15.00 Premiile Nationale ,,Negruzzi(TVR Iasi). De sase ani, in Ziua Nationala a Romaniei, oameni generosi si dornici de a sustine cultura romana, literatura, muzica, artele vizuale, stiintele, dau viata unui eveniment de inalt rafinament – “Premiile Nationale Negruzzi”. Premiile Nationale Negruzzi sunt un arc peste timp, care porneste de la o familie simbol pentru cultura noastra si care ajunge astazi sa aureoleze valori contemporane ale neamului. Printre cei omagiati in acest an se vor afla acad. Leon Danaila, scriitorul Matei Visniec, actorul si directorul de teatru Constantin Chiriac, criticul de teatru George Banu, filozoful Andrei Plesu.

De la ora 17.00, Editia speciala „Romandria mea”, se va difuza in direct de la TVR Timisoara. In transmisiune directa de la Sala Radio, telespectatorii TVR 1 si TVR 3 urmaresc, de la ora 19.00 (TVR Moldova – ora 22.10), Concertul extraordinar dedicat Zilei Nationale a Romaniei si aniversarii a 10 ani de la infiintarea Radio Chisinau. Sustinut de Orchestra de Camera Radio si Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova, concertul se desfasoara sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea. Concertul Extraordinar sustinut de Camerata Regala, de la ora 22.00, parte a programului „Romania si UNESCO – Arc in timp” desfasurat de CNR UNESCO cu ocazia implinirii a 65 de ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) va incheia seara de 1 Decembrie.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu