Comunicate

Urgente medicale veterinare, rezolvate in „Petmania”, la TVR 1

Din 2 ianuarie, TVR 1 aduce iubitorilor de animale un program emotionant, dar si plin de informatii utile, ce are ca protagonisti medici si stapani de animale din Romania.

Iubiti animalele? Aveti acasa un prieten necuvantator? Copiii va cer cu insistenta un catel? Va ganditi sa adoptati un animal, dar nu stiti ce vi se potriveste cel mai bine? Atunci, ati venit unde trebuie: mai exact, la „Petmania” – la TVR 1, din 2 ianuarie, in fiecare sambata, de la ora 12.00, aflati toate informatiile de care aveti nevoie, primiti raspunsuri la toate intrebarile si va emotionati, urmarind cazuri dramatice reale, rezolvate de medici veterinari dedicati.

„Petmania” ofera publicului interesat informatii actualizate despre universul relational intre oameni si animalele lor indragite, dar si despre cele mai noi produse destinate animalelor de companie, hrana cea mai potrivita pentru fiecare animal, accesorii etc. Urmarind emisiunea, vom sti ce responsabilitati implica un animal acceptat in propriul camin, dar si cum sa prevenim bolile transmise de diversi paraziti sau la ce comportamente sa ne asteptam de la diferite rase.

„Firul rosu” al programului il reprezinta prezentarea unor cazuri reale cu care se confrunta medicii veterinari in fiecare zi, la sectia Urgente, precum si felul in care relationeaza toti protagonistii implicati in dramatismul situatiilor limita. Cazurile sunt prezentate in detaliu, cu toate „ingredientele” unui asemenea reality-show: dinamism, emotie, actiune, tensiune. „Petmania” aduce impreuna – cu scopul de a gasi cele mai bune solutii in rezolvarea cazurilor de urgenta – medici veterinari, psihologi, reprezentanti ai Politiei veterinare, specialisti in medicina umana, persoane publice indragite, reprezentanti ai societatii civile si religioase etc.

Pe langa cazurile propuse, emisiunea pune accent si pe povestile familiilor implicate, pe relatia dintre membrii familiilor si animalele lor de companie, pe felul in care acestea din urma influenteaza viata de zi cu zi a familiilor care le-au adoptat si care acum sunt marcate emotional de situatia dramatica prezentata.

Cei care au avut macar o data un animal de companie o stiu: un astfel de prieten isi lasa amprenta pentru totdeauna in sufletul intregii familii. Iar ceea ce se intampla cu el ne afecteaza ca si cum ar fi vorba despre oricare dintre noi. Din 2 ianuarie, stam cu sufletul la gura alaturi de stapanii de animale, traim dramatismul unor cazuri grave, ne intristam si ne bucuram la vestile aduse de medicii veterinari. „Petmania” poate fi vazuta in fiecare sambata, de la ora 12.00. la TVR 1.