Home » Vicepresedinta Bundestagului, Katrin Goring-Eckardt, in vizita in Romania
Comunicate

Vicepresedinta Bundestagului, Katrin Goring-Eckardt, in vizita in Romania

Vicepresedinta Bundestagului, doamna Katrin Goring-Eckardt, se va afla intre 29 septembrie si 2 octombrie 2023 la Timisoara si Sibiu.

La Timisoara se va intalni cu primarul Dominic Fritz pentru un dialog pe teme politice la sediul Primariei, urmand sa participe in seara zilei de 29 septembrie ca oaspete de onoare la reprezentatia creatiei muzicale monumentale „Gurre-Lieder”.

Acest proiect de cooperare intre orasele infratite Gera si Timisoara, la care participa in jur de 350 de muzicieni, este unul dintre punctele culminante din programul oficial al Capitalei Europene a Culturii.

De asemenea, vicepresedinta Bundestagului va vizita Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta din Timisoara.

La Sibiu, doamna Goring-Eckardt se va intalni cu reprezentanti ai Forumului Democrat al Germanilor din Romania, pentru a se informa despre activitatile si problemele minoritatii germane. Cu prilejul vizitarii bisericii fortificate din Calnic, alaturi de Fundatia Biserici Fortificate, aceasta isi va forma o imagine despre aceste monumente unice de patrimoniu si puncte de reper ale Transilvaniei. In data de 1 octombrie, vicepresedinta Bundestagului va rosti in biserica fortificata din Gusterita predica prilejuita de Zilele recoltei. De asemenenea, la Sibiu este prevazuta vizitarea unui proiect al Asociatiei Kinderhilfe Siebenburgen e.V.

In incheierea sederii sale, vicepresedinta Bundestagului se va informa in cadrul unui runde de discutii in Muntii Apuseni despre oportunitatile pentru dezvoltare sustenabila si turism ecologic in Transilvania.

Vicepresedinta Bundestagului, doamna Katrin Goring-Eckardt, declara: „Este o onoare pentru mine sa pot urmari reprezentatia cantatei „Gurre-Lieder“ la Timisoara, oras infratit cu Gera. Ma bucur sa continui dialogul inceput anul trecut cu minoritatea germana din Romania si sa acord pe bisericile fortificate din Transilvania. Pastrarea patrimoniului bisericesc este extrem de importanta. In afara de acestea, doresc sa ma informez asupra situatiei romilor si a refugiatilor din Romania. Cu precadere intr-o perioada de criza, este important sa vorbim despre cauzele refugierii si despre ajutorul acordat oamenilor aflati la nevoie.