Home » Record istoric de concurenti inscrisi la sectiunile instrumentale ale Concursului International George Enescu din acest an
Evenimente Muzica

Record istoric de concurenti inscrisi la sectiunile instrumentale ale Concursului International George Enescu din acest an

Recent s-au incheiat inscrierile pentru sectiunile violoncel, vioara si pian ale celei de-a XIX-a editii a Concursului International George Enescu ce se va desfasura la Bucuresti in perioada 31 august – 27 septembrie 2024.

555 de tineri muzicieni din 57 de tari au aplicat la Concursul Enescu, stabilind un record istoric in ceea ce priveste participarea la acest prestigios concurs international.

Printre cei 555 candidati se numara si trei participanti de 13 ani la sectiunile vioara si violoncel (unul din SUA si doi din Coreea de Sud), iar cel mai tanar concurent pentru sectiunea pian are 15 ani si este din Romania.

Important de precizat este faptul ca pentru sectiunea de compozitie si masterclass-ul de interpretare dirijorala, instrumentala si aprofundare in studiul muzicii, sustinut de maestrul Cristian Macelaru, inscrierile continua pana la 30 iunie 2024, prin urmare organizatorii Concursului Enescu mizeaza pe un nou record de participare.

Mai multe detalii despre structura concursului si despre perioadele in care pot fi urmariti concurentii – in comunicatul de presa atasat.

Va multumesc tare mult pentru sustinere si va rog inca de pe acum sa va planificati cat mai multe vizite in perioada 31 august – 27 septembrie la Universitatea Nationala de Muzica si la Ateneul Roman, caci ni se promit recitaluri fabuloase 🙂

Pana atunci… un scurt video despre editia anterioara a concursului: