Home » Numaratoare inversa: Mai este doar o zi pana la Maratonul Nisipului
Evenimente Sport

Numaratoare inversa: Mai este doar o zi pana la Maratonul Nisipului

Plaja ZOOM Beach din Constanta va deveni, in weekendul 25-26 mai 2024, epicentrul pasionatilor de alergare din intreaga lume, gazduind a noua editie a Maratonului Nisipului CELCO Marea Neagra. Acest eveniment unic, singurul maraton din Europa de Sud-Est desfasurat integral pe nisip, promite doua zile pline de competitii si bucurie pentru toate categoriile de participanti, de la alergatori profesionisti la amatori entuziasti si de la copii la familii.

Cu peste 1400 de participanti deja inscrisi, Maratonul Nisipului este pregatit sa deschida sezonul estival 2024 cu o explozie de energie si sanatate. Evenimentul este dedicat tuturor celor care iubesc alergarea, indiferent de nivelul de pregatire fizica sau varsta. Organizatorii au pregatit mai multe probe pentru a satisface preferintele si abilitatile variate ale participantilor.

Programul evenimentului este structurat pe doua zile. Sambata, 25 mai 2024, Cursa Campionii Scolii si Cursa Family Run vor deschide evenimentul, oferind o zi plina de entuziasm si distractie pentru familii si tineri. Cursele Campionii Scolii sunt programate pe grupe de varsta, asigurandu-se astfel ca toti copiii au sansa de a participa intr-un mediu sigur si competitiv. Cursa Family Run este o oportunitate excelenta pentru familii de a petrece timp de calitate impreuna, incurajand totodata un stil de viata activ si sanatos.

Duminica, 26 mai 2024, vor avea loc cursele competitive, care includ probele de 5 km, 10 km, 21 km (semimaraton) si 42 km (maraton). Aceste curse sunt destinate alergatorilor mai experimentati, care doresc sa-si testeze limitele pe distante variate.

Pentru a facilita participarea, organizatorii au pus la dispozitie mai multe locatii si intervale orare pentru ridicarea kiturilor de concurs. Astfel, participantii la probele competitive de 42k, 21k, 10k si 5k isi pot ridica kiturile vineri, 24 mai 2024, intre orele 12:00 – 21:00, si sambata, 25 mai 2024, intre orele 10:00 – 21:00, de la VIVO! Constanta, zona Food Court. Kiturile pentru Cursa Family Run pot fi ridicate in aceleasi intervale orare. Kiturile pentru Cursa Campionii Scolii vor fi ridicate in dimineata cursei, direct de la Plaja Zoom Beach, in functie de grupa de varsta a copiilor.

Valoarea totala a premiilor este de 50.000 RON, din care 20.000 RON reprezinta premii in bani, iar restul consta in produse si vouchere oferite de parteneri si sponsori. Premiul acordat castigatorului maratonului este de 2.000 RON.

In plus fata de competitii, participantii si spectatorii sunt invitati sa participe la activitatile suplimentare organizate in cadrul evenimentului. Vineri, 24 mai 2024, de la ora 13:00 pana la 15:00, va avea loc un Treasure Hunt pentru adulti si copii, condus de Diana Slav. Punctul de intalnire va fi la Harta Asezarilor Antice din Parcul Primariei, peste drum de Magazinul Tonis Trade. Participarea este gratuita in baza scrisorii de confirmare a inscrierii la oricare dintre cursele evenimentului. Mai tarziu, intre orele 17:00 si 19:00, Diana Slav va conduce un tur ghidat al Constantei, cu acelasi punct de intalnire si aceleasi conditii de participare. Sambata, 25 mai 2024, de la ora 13:00 pana la 15:00, va avea loc un alt tur ghidat al Constantei, condus de Constanta Walking Tour cu Diana Slav, cu punct de intalnire la Harta Asezarilor Antice din Parcul Primariei. Tot sambata, la ora 13:00, se va desfasura concursul de zmeie, inscrierea este gratuita la fata locului, zona de premiere plaja Zoom Beach. Vor fi premiate cel mai mare, cel mai mic si cel mai original zmeu, care raman in aer timp de 30 de minute. Seara, de la ora 22:00, pe plaja Zoom Beach, va avea loc un DJ Training Party, la care accesul este gratuit pentru participantii la probele competitive in baza numarului de concurs.

Organizatorii Maratonului Nisipului CELCO Marea Neagra acorda o atentie deosebita sigurantei participantilor. Vor fi respectate toate masurile de securitate si igiena necesare, iar pe traseu vor fi amplasate puncte de hidratare si asistenta medicala pentru a asigura un mediu propice desfasurarii competitiei. Punctele de hidratare si alimentare de pe traseu sunt puse la dispozitie de partenerii Auchan si Azuga. La finalul cursei, participantii isi pot reface energia cu un sandwich oferit de Auchan, pregatit de restaurantul Harlequin Mamaia.

Editia din acest an a Maratonului Nisipului este posibila datorita sprijinului generos oferit de partenerii si sponsorii nostri. CELCO este sponsorul principal al editiei cu numarul noua. Printre sponsori si parteneri se numara Cardinal Motors, Bellotto, Azuga, Roxtec, Autokarma, Vivo! Constanta, Auchan, Lion Broker, Farmacia Ercon, Uzcasnic.ro, Decathlon, Gourmet Gift, OMD Mamaia Constanta, Asociatia Today, Zoom Beach Bar, Patronatul National al Femeilor de Afaceri din IMM, Rozefir, Mystic Beach, Visa Med, Restaurant Harlequin, Reyna, Ecopy by NS Copiers, Asociatia Daruieste Aripi, Pink Alien Media, Zip Escort, Apele Romane, DSJ Constanta si Primaria Constanta.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala infiintata in 2013, care promoveaza importanta sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9:00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la plaja Cleopatra din statiunea Mamaia. Pana in prezent, peste 2000 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: „Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia SanaSport a fost nominalizata la Gala „Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editiile 2016 si 2017.