Home » Invatare prin joc – Startup Quest Bakery. Lansarea unui joc video gratuit de initiere in antreprenoriat
Comunicate Educatie

Invatare prin joc – Startup Quest Bakery. Lansarea unui joc video gratuit de initiere in antreprenoriat

Predict Edumedia anunta lansarea celui mai nou joc video realizat de echipa, Startup Quest Bakery, o experienta ludica care consta intr-o scurta calatorie antreprenoriala in care jucatorii trebuie sa infiinteze si sa administreze o brutarie.
Jocul este de fapt o simulare a unei afaceri sociale – o brutarie pe care jucatorii o gestioneaza pe parcursul a 36 de luni. Printre etapele pe care le parcurg se numara si urmatoarele: obtinerea autorizatiilor necesare, efectuarea studiilor de piata, pregatirea spatiului, alegerea surselor de energie, achizitionarea echipamentelor, angajarea si formarea personalului, producerea painii intr-o gama adecvata si vanzarea acesteia in functie de cererea de pe piata. Pe parcursul acestor pasi, jucatorii trebuie sa fie atenti si la amprenta asupra mediului precum si la impactul social al afacerii lor pentru a putea finaliza cu succes jocul. Vor putea monitoriza performanta brutariei cu ajutorul unor rapoarte financiare simple si isi vor ajusta strategiile astfel incat sa asigure cresterea si sustenabilitatea afacerii.
In plus, intr-un meniu distinct, utilizatorii au acces si la sectiuni teoretice dedicate, unde pot aprofunda notiuni despre antreprenoriatul social, sustenabilitatea unei afaceri, abilitatile unui antreprenor, analiza pietei, gasirea surselor de finantare, planul de afaceri, digitalizarea afacerii etc.

Aplicabilitatea jocului in mediul scolar
Jocul poate fi relevant la clasa pentru intelegerea proceselor si fenomenelor caracteristice initierii si gestionarii unei intreprinderi intr-un mod aplicat, placut si interactiv. Competentele pe care elevii le pot dobandi prin intermediul acestuia sunt conectate in mod deosebit cu cele specifice disciplinelor de Educatie antreprenoriala si Economie, elevii invatand despre utilizarea eficienta a resurselor, despre derularea unei afaceri profitabile, luand in considerare interesele comunitatii, despre analizarea eficientei factorilor de productie si adaptarea la cerere – oferta, consum – productie.

Aplicabilitatea acestui joc in sfera educatiei non-formale facilitata de catre lucratorii de tineret
Prin intermediul acestui joc, tinerii pot dobandi competente esentiale, contribuind astfel la dezvoltarea lor personala si profesionala. Acesta nu doar ca imbogateste cunostintele tinerilor despre antreprenoriat, dar si promoveaza competente esentiale precum gandirea critica, responsabilitatea sociala si managementul deciziilor.

Jocul este disponibil pe platformele Steam https://store.steampowered.com/app/2907700/Startup_Quest_Bakery/ si Itch: https://predictcsd.itch.io/start-up-bakery
Trailerul jocului poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=RgRe2GE9wzU&t=2s.

Despre Predict Edumedia
Predict Edumedia este o echipa specializata in crearea de produse educationale online – platforme digitale, cursuri online si jocuri video educationale. In cele cateva zeci de produse lansate au promovat interactivitatea si inovatia in domeniul educatiei – o misiune de care sunt pasionati.

Jocul a fost dezvoltat in cadrul proiectului Erasmus+ „E-VENTURE. Promotion of Entrepreneurship of Young People with Fewer Opportunities in Europe”, de catre Predict Edumedia – Romania, in colaborare cu Eveho Private Foundation – Spania, Arsis – Association for the Social Support of Youth – Grecia si LiberaMente – Italia.