Comunicate

Festivalul International de Teatru de la Sibiu primeste Premiul pentru Cultura si Festivaluri Castello

Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS), aflat anul acesta la cea de-a 30-a editie, primeste vineri, in Spania, Premiul pentru Cultura si Festivaluri Castello (Premio Cultura y Fiestas Ciudat de Castello) acordat de Primaria Castello de la Plana si Fundatia Moros d’Alqueria.

„Suntem fericiti ca Festivalul International de Teatru de la Sibiu, pe langa multe alte recunoasteri, iata, primeste recunoasterea unuia dintre cele mai importante festivaluri din Spania. Primaria Castello de la Plana si Fundatia Moros d’Alqueria au hotarat in acest an ca premiul care a consfintit importanta unor alte mari evenimente comunitare, precum Carnavalul de la Venetia, Carnavalul de la Londra, Oktoberfest din Munchen, Festivalul Luminilor de la Lyon, sa primeasca aceasta recunoastere internationala. Suntem mandri ca putem sa aducem Sibiului aceasta distinctie, prin vocea doamnei primar Amparo Marco Gual – pe care am invitat-o la editia din acest an a FITS, alaturi de conducerea Fundatiei Moros d’Alqueria, in asa fel incat sa putem dezvolta proiecte comune intre cele doua comunitati”, a declarat Constantin Chiriac, presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu si directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu.

Gala in cadrul careia va avea loc decernarea premiului se va desfasura in Teatrul Principal din Castello, incepand cu ora 19.30, iar distinctia FITS va fi ridicata de Irina Marin, consulul Romaniei la Castello de la Plana.

Primarul localitatii Castello de la Plana, Amparo Marco Gual, i-a transmis presedintelui Constantin Chiriac faptul ca prin decizia ca distinctia de anul acesta sa fie acordata FITS „se doreste recunoasterea acestui important festival de teatru din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai prestigioase la nivel mondial”.

Anul acesta, Festivalul International de Teatru de la Sibiu se afla la cea de 30-a editia si se va desfasura in perioada 23 iunie – 2 iulie 2023, cu tema Miracol/Wonder.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/03/FITS-2022_credit-foto_FITS_Calin-Muresan-scaled.jpg