Teatru si Film

Anul acesta, pe 23 mai 2020 s-au implinit 91 de ani de la, lansarea primei animatii Mickey Mouse cu sunet

Stiati ca?

Anul acesta, pe   23 mai 2020 s-au  implinit  91 de ani de la, lansarea primei animatii Mickey Mouse cu sunet  – Copilul carnavalului – .

Dincolo de impunerea sa in lumea filmului de animatie, personajul Mickey Mouse a fost facut cunoscut publicului din numeroase tari ale lumii prin publicarea unor aparitii periodice (reviste) de benzi desenate care i-au purtat numele.

Primele benzi desenate cu Mickey Mouse au fost facute de Walt Disney in 1930 (prima publicatie a fost lansata pe data de 13 ianuarie), ca raspuns la propunerea companiei „King Features Syndicate”. Al doilea personaj semnificativ care i-a urmat lui Mickey a fost Minnie Mouse. Seria a continuat pana la finele lunii martie, exemplarele urmand sa fie reeditate la diferite ocazii aniversare ce au urmat. Continuarea a sosit abia in luna septembrie a aceluiasi an, cu sprijinul unei echipe diferite; sunt introduse personaje noi, intre care Clarabelle Vaca, Horace Horsecollar si Pete cel Rau.

Ca mascota oficiala a lui Walt Disney, Mickey a jucat un rol important in parcurile Disney de la deschiderea lui Disneyland in 1955. Ca si celelalte personaje, Mickey este si el reprezentat de un actor mut si costumat. Astfel el a participat in ceremonii numeroase si in parade. Cea mai populara activitate cu oaspetii este facerea pozelor cu acest personaj.

Mickey a mai aparut si in numeroase atractii. Mickey’s Toontown este un taram ce se bazeaza pe cartierul lui Mickey. Toate cladirile sunt construite in stilul de animatie si lumea are ocazia sa viziteze casele lui Mickey si Minnie, barca Ratoiului Donald si garajul lui Goofy. Acesta este cel mai comun loc pentru a face cunostinta cu aceste personaje. La Main Street Cinema numeroase scurtmetraje cu Mickey sunt transmise in mod rotativ. El mai joaca un rol important in Fantasmic!, un spectacol de noapte in care Mickey joaca faimosul rol, cel de Ucenic al vrajitorului. Mai a fost in trecut si Mickey Mouse Revue, un spectacol cu personaje animatronice. Pe langa prezenta sa deschisa in parcuri, numeroase imagini cu el sunt incluse subtil, de cele mai multe ori in locuri neasteptate. Este un fenomen cunoscut prin imagini ascunse in filme, parcuri tematice si marfuri.