Comunicate

„Arta crimei”, serial politist nou la TVR1, luni-vineri de la 18:30

„Arta crimei”, serialul in premiera care „te lasa tablou”

Vernisajul la TVR 1: din 15 februarie, in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 18:30

Serialul politist al anului 2017 in Franta vine acum, in premiera, la TVR 1. „Arta crimei” imbina cu pricepere si umor elemente din istoria artei universale cu investigatiile a doi detectivi cat se poate de non-conformisti. Este vorba de Florence Chassagne (Eléonore Bernheim), specialista in istoria artei dar lipsita de tact si Antoine Verlay (Nicolas Gob), politist rebel, total ignorant in tot ceea ce priveste arta. Sanctionat pentru insubordonare, Antoine e detasat la Biroul de Combatere a traficului de bunuri culturale si, complet habarnist in materie de cultura, trebuie acum sa indure supliciul vietii lui.

Dar pentru ca dincolo de magia frumosului absolut, lumea artei ascunde numeroase mistere, tragedii, furturi sau chiar crime – cei doi vor trebui sa lucreze impreuna. Fiecare exceleaza intr-un domeniu total necunoscut celuilalt, asa ca ei ajung sa colaboreze pentru ca indiferent daca unele amenintari vin din trecut sau altele sunt in plina desfasurare, criminalii trebuie, de fiecare data, sa fie descoperiti.

Din 15 februarie, de la 18:30, in fiecare zi de luni pana vineri, iubitorii de arta, de istorie si de seriale politiste isi dau intalnire la TVR 1 pentru a rezolva cele mai ciudate si neasteptate cazuri la „Arta crimei”.

Fiecare ancheta este o confruntare cu o crima, fie petrecuta in lumea artei, fie cu radacini in istoria marilor artisti ai lumii.
Antoine si Florence, care formeaza un bizar dar simpatic duo politist, vor descoperi ca, adesea, cheia enigmei se afla intr-o
faimoasa opera de arta.

Serialul cu mult mister si umor ne va purta prin cele mai importante repere ale Parisului cultural si nu numai: muzeul Luvru, muzeul Orsay, Opera Garnier, parcul Buttes Chaumont, Place Vendôme sau castelul Amboise.

Investigatiile vor fi legate de opere de arta semnate de Leonardo da Vinci, Claude Monet, Edgar Degas, Henri de Toulouse-Lautrec, Hieronymus Bosch, Gustave Courbet, Jean-Honore Fragonard si de multi altii.

In episoadele de luni si marti, facem cunostinta cu cei doi protagonisti care sunt chemati sa investigheze furtul unei picturi
din colectia castelului Amboise si aparitia unui cadavru in gradinile castelului. Curand, Florence ajunge la o ipoteza
stupefianta: pictura renascentista furata ar ascunde, de fapt, o opera necunoscuta a lui Leonardo da Vinci: Monna Vanna sau  Mona Lisa nud. Evident ca Antoine nu manifesta prea multa sensibilitate fata de entuziasmul partenerei sale si doreste, in esenta, sa rezolve crima comisa in gradinile castelului. Doar ca cele doua investigatii sunt legate intre ele iar Antoine si Florence isi dau seama ca trebuie sa se sprijine reciproc cu cunostintele si experienta lor.

ARTA CRIMEI (L’ART DU CRIME – Franta, 2017-2020)

Durata: 20 episoade

Cu: Nicolas Gob, Eleonore Bernheim