Comunicate

„Castiga Romania!” anunta preselectii in debutul celui de-al 10-lea sezon

„Castiga Romania” se pregateste pentru cel de-al 10-lea sezon iar primul pas sunt preselectiile. In contextul pandemiei de COVID-19, preselectiile „Castiga Romania” se vor desfasura si de aceasta data online. Toti cei dornici sa devina in deplina siguranta concurenti ai concursului de cultura generala prezentat de Virgil Iantu si difuzat de TVR 2 au intreaga luna martie la dispozitie pentru a se inscrie.

„Suntem in pregatiri, avem intalniri si discutii despre ce e de imbunatatit la productie, asa cum facem la fiecare inceput si final de sezon. Suntem la sezonul 10, ne uitam in urma si nu ne vine sa credem cat timp a trecut deja, desi avem senzatia ca suntem inca la inceputurile „Castiga Romania!”. Asta e un lucru bun, care arata ca nu a intervenit rutina si ca ne place ceea ce facem”, a spus prezentatorul Virgil Iantu.

Pentru a deveni concurenti ai singurului show televizat de cultura generala pe teme despre Romania, este suficient ca cei interesati sa completeze detaliat fisele de inscriere pe care le gasesc pe site-ul tvr.ro, accesand rubrica
„Preselectii Castiga Romania!”. Echipa emisiunii va verifica inscrierea, iar solicitantii vor fi contactati pentru testul de cultura generala sustinut pe Whatsapp video.
Cei dornici sa-si testeze cunostintele sunt indrumati sa aleaga corect formularul de inscriere: o varianta este pentru cei care nu au mai participat la nicio preselectie pana acum sau au fost respinsi la preselectiile anterioare, iar una pentru cei care au mai participat la concurs, dar nu au castigat nicio editie si doresc sa revina. Conform regulamentului, fostii castigatori nu pot reveni in concurs.
Pentru mai multe detalii accesati tvr.ro, Facebook „Castiga Romania!” sau scrieti la castiga.romania@tvr.ro.

DESPRE „CASTIGA ROMANIA!”
In fiecare editie, in platoul emisiunii se afla trei concurenti care trebuie sa raspunda corect mai multor intrebari de cultura generala si sa strabata, virtual, mai multe judete de pe harta Romaniei. Fiecare concurent trebuie sa-si aleaga de pe harta Romaniei un judet de granita ca punct de plecare.
Misiunea concurentului este sa ajunga intr-un judet tot de granita, ales de calculator. Concurentii trebuie sa raspunda la intrebari de cultura generala care au legatura cu judetele „prin care trec”. In ultima etapa ramane un sigur jucator, cel care a raspuns la cele mai multe intrebari.
„Castiga Romania!” se bucura de mare popularitate si a fost remarcat si la nivel international. Concursul de cultura generala difuzat de TVR 2 a primit de doua ori premiul TV Mania pentru „Cea mai buna emisiune concurs” si a fost selectionat atat la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), cat si in finala “International Format Awards 2018”, la sectiunea Cel mai bun format de game show de studio, intr-o competitie internationala in care se premiaza cele mai valoroase formate de emisiuni.