Comunicate

„Castiga Romania!”, singurul quiz show de cultura generala despre Romania, revine in grila de primavara a TVR2

• Sezonul performantelor, cu premii de zeci mii de lei, debuteaza de luni, 21 martie, de la ora 20:00.
• Virgil Iantu, nerabdator sa dezvaluie informatii din culisele showului.

„Castiga Romania” este un format de care romanii au nevoie, un concurs in care afli atatea lucruri despre oamenii mari din tara ta, cei care au cladit Romania si care ar trebui sa ne fie modele atat noua, cat si celor care vin dupa noi. Nu imi place sa folosesc vorbe mari, dar noul sezon este spectaculos. Observ concurenti tot mai buni si sunt foarte multi tineri. „Castiga Romania!” este deja un format de referinta pentru piata televiziunii si nu numai”, spune Virgil Iantu despre concursul de cultura generala difuzat de TVR 2.

De 5 ani, de luni pana joi, de la ora 20:00, telespectatorii TVR 2 au intalnire cu Virgil Iantu si „Castiga Romania!”. In cifre, concursul de cultura generala bifeaza performante semnificative: pana acum, echipa a lucrat la mai mult de 25000 de intrebari, au fost 5 mari castigatori, dintre care 4 au plecat acasa cu o masina, iar peste 1000 de concurenti cu varste intre 18 si 81 de ani au raspuns intrebarilor lui Virgil Iantu! Primavara aceasta show-ul „Castiga Romania!”, va depasi 500 de editii,

Este al doilea an in care preselectiile se desfasoara online iar acest lucru pare sa fi atras tot mai multi tineri in concurs. Se schimba si tema intrebarii „Castiga Romania!” – va fi despre personalitati din Romania care au marcat lumea, au imbogatit cultura, sportul sau stiinta la nivel mondial.
„Celor care isi doresc sa participle le dau un sfat: „Sa-si ia inima in dinti si sa isi spuna ca nu au nimic de pierdut! Aici atmosfera e cu totul speciala… Veniti relaxati, pentru ca doar daca va inscrieti, puteti sa si castigati!”, spune prezentatorul.

Pana acum, s-au filmat deja editii spectaculoase, cu rasturnari de situatie si oameni carismatici, bine pregatiti, increzatori si optimisti. Printre cei care doresc sa-si testeze cunostintele de cultura generala si sa devina concurenti „Castiga Romania!” in aceasta primavara se numara studenti, profesori, ingineri, economisti, militari sau oameni care lucreaza in vanzari, dar si insotitor de zbor sau medic chirurg, tipograf etc.

Despre „Castiga Romania“
Productie 100% romaneasca a Televiziunii Romane impreuna cu compania Zucchero Media, „Castiga Romania“ este o emisiune-concurs de cultura generala difuzata la TVR 2, prezentata de Virgil Iantu. In fiecare editie, in platoul emisiunii se afla trei concurenti. Calculatorul alege de pe harta Romaniei un judet de granita ca punct de plecare, iar misiunea celor aflati in concurs este sa ajunga intr-un alt judet, tot de granita. Pentru a merge mai departe, participantii trebuie sa raspunda corect la intrebari de cultura generala ce au legatura cu judetele „prin care trec“. Concurentul care reuseste sa castige zece editii consecutive, maximum de editii la care poate participa prin regulament, intra si in posesia marelui premiu „Castiga Romania“, un autoturism.