Comunicate

„Reteaua de Idoli”: Actorul Mihai Calin in prima editie a noului sezon

• Povestea incredibila a familiei de ucraineni pe care actorul Mihai Calin a primit-o acasa
• Noul sezon „Destine ca-n filme”, alaturi de destinele celor care au ales Romania

Un nou sezon „Reteaua de idoli” incepe din 21 martie, de la ora 21:00, la TVR 2. Asa cum ne-a obisnuit, in cel de-al saptelea sezon cunoscuta realizatoare Irina Pacurariu va provoca in fiecare zi de luni celebritatile la un dialog sincer. Puternic ancorata in realitate, prima editie „Reteaua de Idoli” va aduce in fata telespectatorilor un actor special: MIHAI CALIN.

Vedeta de televiziune, detinator al Premiului Gopo pentru cel mai bun actor in rol principal in 2021, actor al Teatrului National Bucuresti, „Mihai Calin deschide noul sezon Reteaua de Idoli mai ales pentru ca este una dintre sutele de gazde pentru refugiati, romani care, fara voie dau lectii de umanitate in aceste vremuri, in care razboiul din Ucraina ne-a obligat sa dam o proba de solidaritate”, spune Irina Pacurariu.
Actorul a luat acasa o femeie cu doi copii care au parasit Ucraina. Mihai Calin a fost impresionat atunci cand a aflat ca mica familie a plecat din calea razboiului fara sa ia nimic, doar cu ceea ce aveau pe ele.
„E o poza din apartamentul lor din Kiev, unde au dormit timp de sase zile in baie in timpul bombardamentelor. Mi se pare ca noua, romanilor, ni se intampla un lucru interesant. Cred ca multi ar putea spune, despre noi, romanii, ca suntem destul de dezbinati. Eu cred ca noi suntem capabili de o solidaritate iesita din comun in momentele grele. Cu noi sau cu altii. Nu am invatat sa fim solidari in momentele bune. Acum, acest ajutor pe care romanii il dau ucrainenilor ne uneste. E un moment interesant pentru natia romana”, spune Mihai Calin.

Noul sezon „Destine ca-n filme”, alaturi de povestile celor care au ales Romania

Si Iuliana Marciuc invita telespectatorii TVR 2 la un nou sezon al emisiunii „Destine ca-n filme” marti, 22 martie, de la ora 21:00. „In sapte ani de cand publicul gireaza acest proiect, comunitatea „Destinelor ca-n filme” a crescut de la un an la altul. Asa cum am facut de fiecare data, incercam si in acest sezon sa aducem noutati. In aceasta primavara, la „Destine ca-n filme” ii veti cunoaste pe eroii care au ales Romania. E vorba despre oameni care au trait in strainatate, dar care au ales sa se stabileasca si sa munceasca in tara noastra”, spune Iuliana Marciuc.

Marti, 22 martie, de la ora 21:00, in prima editie a noului sezon „Destine ca-n filme” il vom cunoaste pe Corneliu Tepelus, patriotul. Barbatul a facut inconjurul lumii insa intotdeauna s-a simtit legat de Romania, iar visul lui a fost sa promoveze tara in care s-a nascut, asa cum o vede el. Povestea celui de-al doilea personaj adus in fata telespectatorilor de Iuliana Marciuc este demna de un roman de aventuri. A fost sarac lipit, a dormit sub cartoane prin garile din Europa, a fost inventator, a facut puscarie in perioada comunista, a trecut printr-un accident cumplit. Acum a venit direct de pe platourile de filmare in emisiunea Iulianei Marciuc ca sa povesteasca in premiera despre destinul sau: Ionel Sporea, intre Iad si Rai.