Home » De 1 decembrie, momente inedite cu Mirabela Dauer, Carmen Movileanu si Horia Moculescu, la „Castiga Romania!”
Comunicate

De 1 decembrie, momente inedite cu Mirabela Dauer, Carmen Movileanu si Horia Moculescu, la „Castiga Romania!”

Dubla aniversare de 1 Decembrie! De Ziua nationala a Romaniei si in anul in care se implinesc 65 de ani de la debutul Televiziunii Romane, la TVR 2, Virgil Iantu a pregatit o editie speciala „Castiga Romania” alaturi de trei mari personalitati: omul de televiziune Carmen Movileanu, celebra interpreta de muzica usoara, Mirabela Dauer si compozitorul Horia Moculescu, vedete ale caror cariere sunt legate de TVR si care s-au duelat in cunostinte despre istoria de 65 de ani a televiziunii publice.

„Vreau sa le multumesc din start pentru ca au venit la aceasta editie, pentru ca eu am crescut cu ei si mi-au adus bucurie atatia ani. Si o vor mai face. Eu sunt printre cei care ii apreciaza, ii iubesc si nu sunt singurul. Suntem multi si cred ca trebuie sa ii avem invitati cat mai des si in cat mai multe locuri. Sunt foarte onorat sa vi-i prezint in aceasta seara!”, a spus Virgil Iantu, gazda „Castiga Romania”.
Miercuri, 1 decembrie, de la ora 20:00, tema editiei speciale „Castiga Romania!” este TVR 65, iar intrebarile vor fi completate cu imagini din Arhiva de Aur, amintiri si melodii.

Vedeta incontestabila a Televiziunii Romane, in anii `90 Carmen Movileanu se numara printre cele mai indragite crainice. Si-a inceput cariera in TVR ca editor de montaj. A devenit apoi crainica si, timp de foarte multi ani, a fost vocea „Telenciclopediei”. Ca realizator si producator, de numele sau se leaga importante emisiuni de divertisment, precum „Ieri, Azi, Maine”, de la TVR2.
„Dupa 41 de ani de munca doar aici… Am locuit aici mai mult decat am locuit acasa, in 41 de ani. Au fost atat de multe lucruri importante pentru mine… nu doar ca profesionist, ci si ca om. Aici m-am format: am venit la 20 de ani si am plecat la 61. Aici m-am indragostit, aici m-am casatorit, aici am devenit mama, aici am divortat, aici am devenit vaduva… Aici m-am despartit de colegii mei, de care imi este foarte dor. Dar am acest mare noroc ca, nefiind inca de varsta lui Horia, ma mai cheama pe la emisiuni. Cum sa nu fiu fericita cand am reusit sa respir acelasi aer cu oamenii pe care i-am indragit si eu pe micul ecran”, a spus Carmen Movileanu.

Ati fi banuit ca la debutul TV Mirabela Dauer avea parul lung si negru? Stilistul care i-a schimbat coafura si culoarea parului in blond a fost Doina Levinta, iar rochia purtata a fost semnata de Zina Dumitrescu.
„Eu sunt creatia televiziunii! Cine nu a trecut prin aceasta institutie si cine nu a cunoscut oamenii pe care i-am cunoscut eu, este un om sarac. Sunt fericita ca „m-am nascut aici”, a spus Mirabela Dauer.

Fiecare invitat va avea parte si de cate o surpriza emotionanta: un montaj video de 2-3 minute cu secvente de arhiva de la inceputul carierei.
Dintre cele mai dragi amintiri ale lui Horia Moculescu, Arhiva TVR pastreaza un moment muzical din anul 1977, „Orchestra compozitorilor”, in care maestrul canta alaturi de compozitorii Marius Teicu, Mihai Constantinescu, Mihai Dumbrava, Ion Cristinoiu si Marcel Dragomir.