Evenimente

“Femeia, eterna poveste” – 6 August si 3 Septembrie 2021 – Harlequin by the Sea – Mamaia

Nu ratati spectacolul de teatru – “Femeia, eterna poveste”, vineri 6 August si vineri 3 septembrie 2021, in Mamaia la HARLEQUIN BY THE SEA!

“Femeia, eterna poveste” – poveste interbelica

Regia: Atilla Vizauer

Scenariul: Ema Stere

Scenografia: Anca Albani

Coregrafia: Ioana Macarie

Aranjament muzical: Raul Kusak

Anii interbelici ai Bucurestiului au fost, asemenea fratelui mai mare, Parisul, anii unei descatusari, o perioada pansament dupa un razboi care a ravasit lumea. Intre doua conflicte mondiale, umanitatea a simtit nevoia sa isi arate frumusetea, ba chiar sa o puna in vitrina posteritatii. Artistii s-au intrecut in capodopere, femeile in eleganta, barbatii in rafinament, iar parfumul bucuriei de a trai s-a raspandit in toata Europa. De atunci si pana astazi, Romania si Bucurestiul nu au mai fost niciodata sub o asemenea lumina. Asa s-au nascut nostalgiile, asa au aparut legendele, de aceea pofta de a respira, fie si intr-un spectacol, aerul Micului Paris nu se va sfarsi niciodata.

O bucatareasa si un chelner barfesc pe terasa restaurantului “Leul si carnatul”. Intrebarea care nu isi gaseste, deocamdata, un raspuns este cine a ucis-o pe Tita Cristescu, Miss Romania anului 1926. Suntem, asadar, in plina perioada interbelica, prin urmare muzica de dragoste acompaniaza o ancheta a la Agatha Christie intr-un Bucuresti plin de frumuseti, dar si de mistere. O poveste adevarata, o cutie cu bomboane cu aroma de migdale, un chelner mare amator de epigrame, un bucatar de la Paris si multa lume buna. Un Bucuresti asa cum doar povestile il mai pot aminti, pe scena Teatrului Stela Popescu.

O seara de desfatari muzicale si dueluri spirituale se transforma incet in seara plina de suspans al dezlegarii unei intrigi politiste, spre a sfarsi intr-o farsa ce lasa totusi o umbra de indoiala, ce poate provoca in sufletul si mintea spectatorului curiozitatea de a rasfoi, dupa spectacol, prin istoriile Bucurestiului, de a regasi imaginile sale in nuante de sepia si oamenii sai cu povestile lor pasionale.

  • instrumentisti: Raul Kusak/Alexandru Burca (pian), Gabriel Stanescu (vioara), Ionut Preda (acordeon)
  • dansatori: Andrei Dogaru, Cosmin Vasile, Alexandra Dogaru ,Silvia Mauritiu, Cristina Marin, Ioana Petric

Recomandare public 16 +