Comunicate

Ingrid Boengiu este a saptea „Vedeta populara” a Romaniei!

In urma cu un an, a avut de facut o alegere foarte dificila, intre Conservatorul din Viena si muzica noastra populara. Poate contrar asteptarilor multora, folclorul a iesit castigator, astfel ca tanara gorjeanca de numai 17 ani a hotarat, anul acesta, sa isi confirme decizia, participand la „Vedeta populara”. Cu siguranta, alegerea ei a fost cea buna, pentru ca, iata, in noaptea de Revelion, adolescenta si-a adjudecat titlul de „Vedeta populara” a Romaniei, iesind invingatoare din Finala celui de-al saptelea sezon al emisiunii realizate de Iuliana Tudor la TVR 1.

Ingrid este eleva la Colegiul National Dinu Lipatti din Bucuresti, dar s-a nascut la Drobeta Turnu Severin. Acolo a inceput sa cante muzica populara, mai ales din Gorj, de unde sunt bunicii ei. A studiat naiul din clasa a cincea, dar acum se concentreaza pe canto popular.

Parcursul ei la „Vedeta populara” a inceput in cea de-a treia editie a sezonului, unde talentul, hotararea si cunostintele au ajutat-o sa-si devanseze competitorii. A apelat atunci, la fel ca in semifinala, la ajutorul unei doamne a Gorjului, Nuti Tapota Lataretu, alaturi de care a interpretat o piesa a Mariei Lataretu – „Mi se pare nu stiu unde”. La semifinala, a ales un colind din zona care i-a ramas in suflet, unde obiceiurile de Craciun inca se pastreaza cu sfintenie – „Aste curti, aste domnii”, colind invatat de la aceeasi Nuti Tapota Lataretu. Si tot atunci, am urmarit-o pe Ingrid interpretand o melodie din folclorul grecesc, un cantec vechi, din timpul imperiului Bizantin.

Hotaratoare a fost Finala din noaptea dintre ani, cand Ingrid a cucerit definitiv juriul „Vedeta populara” cu o melodie din repertoriul lui Gabi Lunca, „Suparata sunt pe lume”, iar la proba de „slagare” a pariat inca o data pe repertoriul Mariei Lataretu, interpretand cu mare emotie piesa „Mai treci, neica, si tu dealul”.

„Ca sa ajung la performanta de a castiga premiul cel mare Vedeta populara, am muncit foarte mult, m-am implicat 100% si am incercat lucruri noi. Cand am auzit ca eu sunt castigatoarea premiului, am simtit cea mai mare bucurie, un sentiment care nu se poate exprima prin cuvinte! A fost cea mai frumoasa experienta si mi-as dori sa o pot retrai”, marturiseste emotionata Ingrid. „Premiul va fi investit in muzica, in pregatire la alt nivel si proiecte frumoase in anul 2022″, mai spune tanara artista.

„Felicitari castigatoarei! Dar si fiecaruia dintre cei cinci finalisti! Au fost extraordinari toti! Mandra de voi!”, a transmis Iuliana Tudor tuturor concurentilor.

Sute de mii de romani au aplaudat, din fata micilor ecrane, prestatia lui Ingrid Boengiu si a competitorilor sai, precum si celelalte momente artistice desfasurate pe scena „Vedeta populara”.

„Multumesc tuturor celor care ne-au urmarit in seara de Revelion! TVR 1 a intrat in top 5 pe intervalul orar 21:00-0:05, atunci cand a fost difuzata Marea Finala Vedeta Populara. Un loc meritoriu, avand in vedere oferta extrem de generoasa si diversa a televiziunilor in acest final de an. Ramane un singur lucru: in vremuri tulburi, am bucurat Romanii! E tot ce conteaza!”, a mai subliniat vedeta TVR.