Comunicate

Irina Margareta Nistor, florareasa pentru o zi. Duminica, la „Vis sau realitate”, pe TVR 1

Prima „The Voice” a Romaniei este invitata de Basti Topescu sa-si implineasca visul din copilarie, intr-un nou episod al emisiunii „Vis sau realitate” de la TVR 1, difuzat duminica, 7 mai, de la ora 16.30.

Cine a crescut inainte de anii ’90 este imposibil sa nu recunoasca vocea inconfundabila a Irinei Margareta Nistor, cea care a dublat peste 5000 de casete video, aduse pe sub mana din „Occidentul decadent”. A fost realizatoarea emisiunii „Ecranul” difuzata la TVR, ne-a ajutat sa tragem cu ochiul in culisele filmelor, in perioada „before Google” – practic, a fost musafir iubit in casele romanilor, intr-o vreme in care celebritatea era greu de definit. Cu siguranta, insa, daca nu ar fi existat o Irina Margareta Nistor, viata culturala a romanilor ar fi fost mult mai saraca.

Cariera ei continua, insa, si se reinventeaza an de an. Irina Margareta Nistor e prezenta la toate festivalurile mari, realizeaza interviuri cu personalitati ale lumii filmului – si nu numai, fiind un reper al industriei cinematografice, acum, cand, in sfarsit, creatorii romani isi pot arata valoarea. La radio, la tv si in presa scrisa, Irina Margareta Nistor are inca multe de spus.

Iubitoare de arta si frumos, invitata saptamanii la „Vis sau realitate” nu se gandea dintotdeauna ca va deveni critic de film. Aplecarea sa spre activitatile de creatie i-au dezvoltat in copilarie dorinta de a deveni… florareasa. O florareasa care sa stie sa faca aranjamente dintre cele mai neasteptate, cu detalii excentrice si impletituri originale. Cu siguranta, o pata galbena ar fi insotit orice ikebana iesita din mainile sale!

Ar fi fost, oare, la fel de apreciata daca ar fi facut o meserie din pasiunea sa pentru flori? La aceasta intrebare, raspunsul e imposibil de aflat. Ce vom afla, insa, duminica dupa-amiaza, este cum s-ar fi simtit Irina Margareta Nistor alegand aceasta profesie. Ar fi fost mai fericita in compania linistita a florilor sale decat in tumultul festivalurilor de film? S-ar imagina facand aceasta pe termen lung sau isi va da seama rapid ca „nu e pentru ea”? O vom vedea in aceasta ipostaza inedita, indeplinindu-si dorinta alaturi de Basti Topescu, la „Vis sau realitate”, pe 7 mai, de la 16.30, la TVR 1.

Artisti, influenceri, medici celebri sau designeri, persoane publice – suntem convinsi ca isi traiesc visul, ca au ajuns acolo unde si-au dorit o viata. Si totusi, candva, vedetele de astazi aveau alte aspiratii… Greu de crezut? De curand intrat in echipa TVR 1, dar familiarizat cu tot ceea ce inseamna munca de televiziune, Sebastian Felix Topescu ne dezvaluie dorintele secrete ale vedetelor si le ajuta sa si le indeplineasca, pentru o zi. Reality show-ul „Vis sau realitate” se vede din 26 martie la TVR 1, in fiecare duminica, de la 16.30 (si in reluare sambata, la 12.30).

Editiile urmatoare ale reality show-ului de la TVR 1 ne vor dezvalui ce si-ar fi dorit sa devina personalitati precum Maria Buza, Liana Stanciu sau Marius Manole.