Comunicate

Liceenii cuceresc scena… la „Vedeta populara”

17, 18, 17, 16 si iar 16! Sunt varstele celor cinci concurenti care duc mai departe frumusetea si unicitatea folclorului romanesc. Cu emotie, cantece de suflet si povesti surprinzatoare ne asteapta Iuliana Tudor duminica, la „Vedeta populara”. Ne bucuram de noua editie a talent show-ului de folclor la TVR 1, duminica, 7 mai, ora 21.00.

Cele mai bune voci tinere ale momentului se asculta la „Vedeta populara”, un talent show unic in Romania. Vin din toate colturile tarii si ne arata ne arata o lume diferita de tot ce vedem la tv si pe retelele de socializare. Sunt oameni frumosi, care nu si-au pierdut credinta, simplitatea si randuiala aceea veche, dupa care-si conduceau viata bunicii lor. Pe 5 dintre cei 35 de concurenti ai sezonului 9 ii vom cunoaste si aplaudan duminica, 7 mai, la TVR 1, cand Iuliana Tudor ne intampina la editia a patra „Vedeta populara”. Ce-i uneste? Tineretea, pasiunea pentru folclor si inzestrarea vocala. Sa vedem care dintre ei isi castiga locul in semifinala:

Dintr-o localitate aflata chiar langa granita cu Ucraina vine sa ne impresioneze, cu vocea si povestea ei, o tanara de 16 ani care nu a dat Romania pe Italia. Parintii ei au fost nevoiti sa mearga la munca acolo, dar ea nu s-a putut obisnui, asa ca a fost crescuta de bunici. Pentru ca legatura ei cu bunicul a fost atat de puternica, a suferit un soc atunci cand l-a pierdut: timp de un an a simtit ca nu mai poate sa cante. Dar el a incurajat-o mereu sa isi urmeze visul. Si ce scena ar fi mai potrivita pentru ea decat cea de la „Vedeta populara”…

La doar 17 ani, o argeseanca e foarte hotarata ca muzica sa faca parte din viata ei. De la 5 ani a facut dansuri populare, a studiat vioara timp de 5 ani, urmeaza Scoala Populara de Arte si Meserii din Pitesti, dar vrea sa se transfere la Liceul de Muzica, iar apoi sa devina profesor de canto. Pana atunci, vine sa ne impresioneze cu glasul ei si prezenta scenica la „Vedeta populara”, duminica seara, la TVR 1.

Un mot mai cu mot, din Deva, care e prezent la apel la Colegiul National Militar din Alba Iulia in fiecare zi, nu vrea sa renunte in ruptul capului la muzica. Crede ca poate sa le faca pe amandoua cu succes – atat militaria, cat si muzica. Isi doreste sa urmeze cursurile Academiei Tehnice Militare, sa ajunga inginer IT, dar si sa continue sa cante. Si e dispus sa munceasca pentru asta! Il cunoastem pe tanarul de 17 ani duminica seara, la „Vedeta populara”.

A facut senzatie cu vocea si dezinvoltura ei inca de la 6 ani, cand a monopolizat microfonul petrecerii de Revelion. De atunci, oradeanca, tentata initial sa devina politist (ca tata), a urmat cursuri de canto popular, dansuri populare, iar in prezent este eleva in ultimul an la Liceul de Arte. Au fost multe ore de munca si efort, iar duminica seara, tanara de 18 ani urca pe scena la „Vedeta populara” pentru a-si implini visul.

Si un teleormanean de 16 ani din Videle, elev la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti din Capitala, intra in cursa pentru un loc in semifinala „Vedeta populara”. A inceput sa cante la chitara cand era foarte mic, apoi a continuat cu ore de canto. S-a mutat la Bucuresti pentru a urma Colegiul National de Arte Dinu Lipatti, iar parintii fac naveta pentru a-l ajuta. Sa vedem cu ce cantece si interpretare ne surprinde tanarul in editia a patra „Vedeta populara”, la TVR 1.

Cel mai bun dintre cei cinci tineri va merge direct in semifinala „Vedeta populara”. Ocupantul locului doi are si el, in acest sezon, o noua sansa de a se califica in etapa urmatoare, prin tragere la sorti. Pana atunci, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Lese si Bogdan Mihai Simion vor analiza atent fiecare artist in parte. Iar Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava, dirijor Mihai Cotos, acompaniaza toate momentele muzicale ale serii. Emisiunea se vede simultan si la TVR Moldova si TVR International.