Comunicate

Irina Pacurariu: „Acasa la acesti campioni a fost o calatorie, si la propriu si la figurat, in lumea unor uriasi”

Luni, 8 noiembrie, de la ora 21:00, la „Reteaua de idoli” sunt invitati Marius Cozmiuc si Ciprian Tudosa, vicecampionii olimpici de la canotaj, Tokyo 2021.
Irina Pacurariu a mers si i-a filmat acasa la ei, in judetul Suceava, unde locuiesc cei mai multi dintre medaliatii olimpici din acest an. Redifuzarea editiei „Reteaua de idoli” o puteti urmari vineri, 12 noiembrie, de la ora 22:00.
La Jocurile Olimpice de la Tokyo, echipajul de dublu rame masculin al Romaniei, format din canotorii Ciprian Tudosa si Marius Cozmiuc, au adus Romaniei argintul dupa 29 de ani. A fost prima medalie pentru Romania intr-o proba masculina de canotaj dupa Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992.
De la debutul in competitiile internationale si pana acum, Marius Cozmiuc si Ciprian Tudosa au adunat peste 50 de medalii la juniori si seniori, la campionate europene si mondiale.
„Imi aduc foarte bine aminte cand am coborat pentru prima data la lac, pentru ca in perioada in care am inceput canotajul lacul era secat. Asa se face aici in perioada asta a toamnei, asa ca foarte mult timp m-am pregatit in sala. Intr-un final, am coborat la lac si am facut genuflexiuni, pentru ca asa faceau incepatorii, ca sa iti pregatesti picioarele”, povesteste Marius Cozmiuc in editia „Reteaua de idoli” de luni, 8 noiembrie, de la ora 21:00.
Marius Cozmiuc are 28 de ani, iar Ciprian Tudosa, 24 de ani, amandoi fiind din judetul Suceava. „Nu m-am gandit niciodata la bani cand am inceput acest sport. Tot timpul m-am gandit sa obtin medalii, cat mai multe medalii”, adauga Marius Cozmiuc.
Cei doi sportivi au concurat impreuna pentru prima data in 2017. De atunci au crescut de la an la an si au devenit unul dintre cele mai puternice echipaje de dublu rame din lume. Cursa de la Tokyo au terminat-o la doar 1 secunda si 29 de sutimi de primul loc.

„Acasa la acesti campioni a fost o calatorie, si la propriu si la figurat, in lumea unor uriasi. Marius si Ciprian fac parte din acea speta de romani buni, la care ajungem rar si nu uitam daca i-am cunoscut. Ambii sunt spectaculosi prin modestia, simplitatea, performantele si mizele pe care le au in viata”, spune realizatoarea Irina Pacurariu.