Comunicate

„Telescoala” revine la TVR2

Dupa vacanta, elevii se intorc in salile de clasa, iar emisiunea „Telescoala” revine, de luni, 8 noiembrie, in grila de programe a TVR 2. Elevii care se pregatesc sa sustina examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat vor beneficia de lectiile sustinute de cei mai buni profesori la TVR 2 si de sala de clasa virtuala moderna.

De luni pana vineri, „Telescoala” poate fi urmarita pe urmatoarele tronsoane orare: 9.00-10.00 – ore de romana si matematica, pentru clasa a VIII-a. Clasei a XII-a ii este rezervat intervalul orar 15.00-16.00, pentru materiile dedicate nivelului liceal – limba si literatura romana, matematica, biologie, fizica, istorie, geografie, chimie, informatica, economie, filosofie, logica, sociologie. Pentru a veni in ajutorul elevilor, echipa „Telescoala” asigura 20 emisiuni in fiecare saptamana. In fiecare zi de vineri, adolescentii beneficiaza si de cursuri de dirigentie, de la ora 9:00 pentru clasele de gimnaziu si de la ora 9:30 pentru liceu.
„Telescoala” este o emisiune produsa integral de Televiziunea Romana, in colaborare cu Ministerul Educatiei care furnizeaza tematica, ordinea lectiilor si profesorii care sustin cursurile. Predarea se face dupa manualele aprobate de Ministerul Educatiei.

Luni, 8 noiembrie, de la ora 9:00, orarul „Telescoala” incepe cu lectii pentru clasa a VIII-a: Limba si literatura romana, iar de la ora 9:30 este programata Matematica. Elevii clasei a XII-a pot urmari de la ora 15:00 lectia de Matematica, iar de la ora 15:30, Informatica. Orarul integral al primei saptamani „Telescoala” se gaseste in attachment.
Cursurile vor putea fi urmarite atat la televizor, cat si online pe canalul de Youtube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii si pe site-ul www.tvr.ro.

„Suntem nerabdatori si pregatiti sa regasim tinerii telespectatori in fata micilor ecrane. Chiar daca elevii ciclurilor gimnaziale si liceale au fost in vacanta, echipa TVR a continuat fluxul de productie, astfel incat de luni, 8 octombrie, de la ora 9:00, sa spunem raspicat, „Prezent!” la Telescoala!”, spune Valentina Ionescu, producatorul emisiunii.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/11/ORAR-TELESCOALA.jpg