Home » Lupta pentru supravietuire si reinventare la Teatrul de Balet Sibiu
Coregrafie

Lupta pentru supravietuire si reinventare la Teatrul de Balet Sibiu

In frumosul oras de pe Cibin, daca nu stiati deja, isi are locatia un mic teatru de balet infiintat in anul 2008 cu doar 10 dansatori. Inainte de pandemie corpul de balet numara 40 de dansatori proveniti din Romania, precum si din Noua Zeelanda, Australia, Canada, Spania, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Franta, Japonia, Rusia, Republica Dominicana si Cuba. Prestatiile Teatrului de Balet Sibiu sunt renumite ca fiind la un standard ridicat, avand succes atat in tara cat si in strainatate de-a lungul anilor.

Din nefericire, la inceputul pandemiei acestia au fost nevoiti sa reduca ansamblul de balet la aproape 50% din dansatori, o pierdere enorma pentru Teatrul de Balet Sibiu.
Cei ramasi, sunt nevoiti sa munceasca aproape dublu. Repertoriul trebuie readaptat la numarul restrans de balerini, ceea ce inseamna ca acestia trebuie sa umple spatiile din coregrafie care erau reprezentate de colegii lor.

,,Relevanta si importanta sociala a culturii in general si a artei in special este de netagaduit. Cultura nu poate fi pusa pe pauza. In ceea ce priveste artele spectacolului, este evident ca suntem nevoiti sa gandim totul de la capat. Emotia spectacolului trebuie sa castige batalia cu frica, dorinta de a impartasi frumusetea unui moment artistic trebuie sa invinga distantarea sociala. Faptul ca totul trebuie regandit astfel incat sa functioneze in parametri optimi pentru toate partile implicate e o provocare, iar rezultatul este obligatoriu sa fie favorabil tuturor. E o perioada in care toata lumea se framanta, se intreaba, se contrazice, dar peste toate planeaza speranta. Pentru ca arta in sine inseamna speranta conectarii cu elementele universului nostru cunoscut.’’ – Ovidiu Dragoman – Manager al Teatrului de Balet Sibiu

Odata cu optimismul si reinventarea in aceste situatii neprevazute, Teatrul de Balet Sibiu impreuna cu coregrafa Sandra Mavhima, pregatesc o productie contemporana, raportata la situatia actuala. Un poem coregrafic care urmareste sa creeze o imagine puternica a sentimentelor si senzatiilor ascunse, coregrafia exploreaza singuratatea ca o sursa de inspiratie si forta pentru linistea psihicului uman. Spectacolul ofera o fereastra catre trecut pentru a inspira perspective noi de a ne raporta la viitor, chiar si in aceste vremuri izolate.
” Amurg .304 zile de lamaie” va avea loc pe data de 29 aprilie, o zi speciala pentru lumea artei. Data de 29 aprilie marcheaza in fiecare an ziua internationala a dansului si ce mod mai bun de a sarbatori decat printr-un spectacol prin care putem retrai emotiile cauzate de pandemie, din caldura locuintei noastre.
Spectacolul va fi transmis in regim livestream incepand cu ora 19:00 iar biletele pot fi achizitionate de pe platforma entertix.ro sau myticket.ro
Mai multe informatii despre eveniment gasiti pe pagina de facebook a Teatrului de Balet Sibiu.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu