- MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au anuntat rezultatele celei de-a 15-a editii a Programului MOL de promovare a talentelor
- In urma jurizarii de specialitate, 607 de tineri sportivi si artisti obtin finantare in valoare totala de 560.000 de lei
- In cadrul celor 15 editii ale programului, intre anii 2006-2020, au fost acordate finantari in valoare de peste 4.900.000 de lei, pentru 2.765 de tineri talentati
CLUJ, 18 august 2020 – MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au anuntat rezultatele concursului de proiecte din cadrul editiei a 15-a a Programului MOL de promovare a talentelor. Prin intermediul acestui program, 203 proiecte si 607 tineri talentati din domeniul artelor si al sportului vor beneficia de un fond total de 560.000 lei. De la prima editie organizata in 2006, 2.765 de tineri au fost sustinuti pe parcursul celor 15 editii ale programului.
Mai mult de jumatate din proiectele sustinute in acest an obtin finantare pentru prima data: 54 de proiecte din cele 108 la categoria sport si 32 de proiecte din cele 56 la categoria arte. 39 de proiecte au obtinut finantare la categoria de varsta de peste 18 ani – unde au fost invitati beneficiarii editiilor anterioare ale Programului, care au implinit varsta majoratului.
“Talentul si performanta sunt valori esentiale pentru dezvoltarea comunitatii. Suntem implicati de 15 ani si sustinem formarea tinerilor sportivi si artisti cu potential printr-un program stabil si constant desfasurat in parteneriat cu jurii de specialitate si personalitati recunoscute din domenii relevante. Abilitatile exceptionale ale tinerilor si angajamentul profesorilor pregatitori si al antrenorilor ne conving la fiecare editie a Programului ca aceasta forma de implicare si de finantare consecventa este binevenita si utila”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL Romania.
Majoritatea beneficiarilor acestei editii a Programului sunt cunoscuti pe plan national si international datorita rezultatelor deosebite: pianistii Cadmiel Botac, Ilisz Dominik, Sinziana Mircea, Stier Alexa, Szőcs Botond, Maria Voropciuc, artistii de vioara Stefan Aprodu, Malina Ciobanu, Mircea Dumitrescu, Mihaela Mitrofan, violoncelistii Dávid Kacsó Soma, Zirbo Cornelius, artistii plastici Ada Ciontu, Kentelki Gábor, Andrei Pennazio, scrimerii Emilia Corbu, Adrian Dabija, Andrei Pastin, Amalia Tataran, inotatorii Andrei Anghel, Bianca Costea, Fángli Henrietta, Huszár Ingrid, Daniel Martin, David Popovici, sahistii Kiss Abigél, Filip Magold, Miruna Lehaci, Matei Vîlcu, jucatorii de tenis de masa Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rares Sipos, triatlonistii Stefan Simion, Tamirjan Róbert, Zöldi Tamás, judoka Diana Argint, Balogh Hanna, Denisa Serban.
La editia din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost inscrise 523 de proiecte, prin care 1.258 de tineri sportivi si artisti au solicitat finantare in valoare totala de peste 3.500.000 de lei. Alocarea fondului de 560.000 lei s-a facut in urma selectiei realizate de catre juriile specializate din sport si arta, fiind declarate castigatoare 203 de proiecte prin care obtin finantare 607 de tineri talentati. Cele 108 de proiecte de sport sunt sustinute cu suma totala de 220.000 lei, cele 56 de arte cu 200.000 lei, iar cele 39 de proiecte din categoria de varstă de peste 18 ani cu 140.000 de lei.
„Programul, care functioneaza cu reguli simple si bine formate pe parcursul celor 15 ani de existenta, ofera tinerilor talentati finantare pentru activitatea lor si ii invata modalitatea de accesare a surselor existente in sprijinul lor. Pentru facilitarea procesului de inscriere in program, in ultimii doi ani, proiectele au fost depuse online cu sprijinul si consultanta permanenta ale organizatorilor. In perioada urmatoare, intocmim documentele pentru încheierea contractelor de sponsorizare si totodata ne gandim si la editia a 16-a. Recomandam celor interesati sa pregăteasca din timp proiectele pe care doresc sa le depuna in mai-iunie anul viitor, deoarece solicitarile de finantare bine fundamentate si explicate au sanse mai mari de reusita”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.
Programul ofera sprijin financiar copiilor si tinerilor talentati care au obtinut rezultate foarte bune la concursuri nationale si internationale in domeniul sportiv sau artistic si au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea si continuarea carierei.
Listele proiectelor finantate partial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro si www.pentrucomunitate.ro
Despre program:
In cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale. Din finantarea totala a editiei a 15-a, 220.000 lei sunt destinati sportului, 200.000 lei domeniului artelor si 140.000 lei pentru categoria de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii ani si au depasit varsta majoratului.
In cei 15 ani de existenta a Programului, au fost acordate finantari in valoare de peste 4.900.000 lei, pentru 2.765 de tineri sportivi si artisti, o parte dintre ei obtinand finantare de mai multe ori in cadrul celor 2.222 de proiecte castigatoare, sustinute in acesti ani.
Membrii juriului de arta:
Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, presedintele juriului, Miriam Cuibus, actrita a Teatrului National Cluj, lector al Facultatii de Teatru si TV din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Timotei Nadasan, grafician, director al revistei de arta contemporana IDEA, Nelida Nedelcut, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj.
Membrii juriului de sport:
Violeta Beclea Székely, campioana europeana, vicecampioana olimpica la atletism, director al departamentului de marketing si comunicare din cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, presedintele juriului, Viorel Bitang, fost presedinte al Colegiului Central al Antrenorilor de inot, membru in Senatul Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, Laura Carlescu Badea, campioana olimpica si mondiala la scrima, Narcisa Lecusanu, membru executiv in cadrul Federatiei Internationale de Handbal, Marian Ursescu, jurnalist, Gazeta Sporturilor.
Despre MOL Romania
MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de 25 ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 232 statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd. MOL Romania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad si un numar de aproximativ 250 de angajati proprii. MOL Romania a fost prima companie petroliera care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate in clasamentul programelor de loialitate din Romania in cadrul cercetarii de piata QUDAL. Incepand cu anul 2017, MOL Romania este parte a proiectului NEXT-E care vizeaza instalarea a 40 de statii de incarcare pentru autovehicule electrice. MOL Romania este un membru activ al comunitatilor in care opereaza, printr-o platforma extinsa de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sanatatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol si gaze internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari, o forta de lucru dinamica formata din 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. Activitatile de explorare si productie ale Grupului MOL sunt sustinute de o experienta de peste 75 de ani in domeniul hidrocarburilor. In prezent, activitatile de productie se desfasoara in 9 tari, iar cele de explorare in 13 tari. Grupul MOL controleaza trei rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de 1.933 de statii de servicii in 10 tari din Europa Centrala si de Est, dintre care 232 in Romania.
Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie nonprofit infiintata la Cluj in 2008, cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina, de asemenea, copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea si reabilitarea lor.
Adauga comentariu