Teatru si Film

Nationalul sibian continua sa ofere experienta spectacolului de acasa cu alte 5 productii, IN DIRECT, pe Scena Digitala

Nationalul sibian continua sa ofere experienta spectacolului de acasa cu alte 5 productii: „Orb de mina”, regia Bogdan Saratean, este recomandarea weekendului 27 – 28 martie, iar „Incoace si incolo” / „Hin und Her”, regia Alexander Riemenschneider, „O zi de vara”, regia Ofelia Popii, si „Tom si Jerry”, regia Florin Piersic Jr. vor putea fi vizionate in perioada 1 – 3 aprilie, IN DIRECT pe Scena Digitala.

„Orb de mina” – doua seri, doua distributii
In 27 si 28 martie, de la ora 19:00, spectatorii TNRS sunt invitati la o poveste despre coruptie si nationalism. Actorii Mihai Coman, Emőke Boldizsar/Codruta Vasiu, Gabriela Pirliteanu/Ioana Cosma, Pali Vecsei si Cristian Stanca exploreaza un text despre xenofobie si prejudecata, intr-un spectacol in dubla distributie despre vina si singuratate. Regizorul Bogdan Saratean creeaza o drama plina de umor incisiv, la capatul careia nu se intrevede nicio solutie. TNRS si FITS au dorit ca de Ziua Mondiala a Teatrului, 27 martie, actorii sa joace de pe scena pentru spectatorii sai.

„Incoace si incolo” / „Hin und Her” se numara printre primele productii ale Sectiei Germane transmise IN DIRECT pe Scena Digitala.
Spectacolul regizat de Alexander Riemenschneider satirizeaza cu un simt critic ascutit o tema de actualitate in spatiul european – granitele si situatiile birocratice absurde in care este plasat omul de rand. De aceasta data, ispasitorul nu este emigrantul ajuns in spatiul european, ci insusi cetateanul european. Reprezentatia se difuzeaza joi, 1 aprilie, si este prezentata in limba germana, cu traducere in limbile romana si engleza.

„O zi de vara” si „Tom si Jerry” incheie primul weekend din aprilie cu fluturi in stomac si fiori pe sira spinarii.
In 2 aprilie poate fi (re)vazut spectacolul „O zi de vara”, regizat de Ofelia Popii, IN DIRECT pe Scena Digitala. Un periplu a doua personaje cu o singura mare problema existentiala – a te sinucide sau nu, dupa un text semnat Sławomir Mrożek. „Tom si Jerry”, spectacolul indraznet regizat de Florin Piersic Jr., poate fi vizionat in 3 aprilie. O productie despre crima si „compasiunea care e cel mai mare dusman”, destinat amatorilor de senzatii tari si, mai ales, de umor negru.

Biletele pot fi achizitionate cu acelasi pret ca pentru un loc in sala, respectiv 30 de lei, iar intervalul orar disponibil pentru vizionare este conform duratei desfasurarii spectacolului, incepand cu ora 19:00. Biletele pot fi achizitionate de pe site-urile Entertix, mySTAGE, iaBilet si Eventbook. Spectacolele difuzate IN DIRECT pe Scena Digitala nu sunt disponibile pe baza de abonament.